Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

25.01.2019

В НААН підготували пропозиції з розвитку козівництва в Україні

Інститут тваринництва степових районів ім. М.Ф. Іванова «Асканія-Нова» – Національний науковий селекційно-генетичний центр з вівчарства підготував пропозиції з розвитку козівництва.

В умовах сучасного світового і вітчизняного ринку найбільш перспективним напрямом розвитку галузі є молочний. Виходячи з цього інститут наголошує на необхідності розширити наукове забезпечення галузі і підготовки спеціалістів з розведення, технології, ветеринарної медицини та годівлі кіз. Розвивати галузь не лише за рахунок великотоварних сільгосппідприємств, але шляхом формування в господарствах населення малих ферм (понад 30 кіз) із виробництва і реалізації молока.

Для виконання цих завдань органам державної влади слід передбачити можливість пільгових кредитів для господарств, спрямувати бюджетні кошти на прискорене нарощування поголів'я кіз і підвищення їх продуктивності, сприяти виробникам у придбанні сільськогосподарської техніки і обладнання, племінних молочних кіз, на умовах фінансового лізингу із залученням вітчизняних та іноземних лізингодавців.

Протягом останніх 2 років Інститут тваринництва степових районів досліджував рівень продуктивності та біологічні особливості популяцій кіз молочних порід. За результатами цієї роботи науковці встановили закономірності формування продуктивних і біологічних ознак кіз молочних порід, дослідили закономірності  мінливості, успадковуваності, повторюваності та взаємозв’язку селекційних ознак, сформували базу даних селекційно-генетичних параметрів за ознаками продуктивності кіз, розробили рекомендації з оцінки екстер’єру кіз молочних порід та методичні рекомендації щодо їх удосконалення.


Повернення до списку



Новини України

Пошук: