Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

17.10.2018

ННЦ «ІВіВ ім. В.Є. Таїрова»НААН практичний тренінг з сенсорної оцінки вин

16 жовтня 2018 р. ННЦ «ІВіВ ім. В.Є. Таїрова» НААН відвідала група європейських експертів Проекту «Підтримка розвитку географічних зазначень в Україні» на чолі з ключовим експертом з географічних зазначень Дарко Якшичем.

У рамках візиту було проведено практичний тренінг з сенсорної оцінки вин. Учасники тренінгу змогли оцінити індивідуальні сенсорні пороги чутливості, ознайомитись та розпізнавати основні смаки, аромати та дефекти вин, а також виконати їх ідентифікацію. Практичний тренінг був організований Проектом ЄС “Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні” під науковим патронатом ННЦ «ІВіВ ім. В.Є. Таїрова» НААН.

На заході були присутні науковці ННЦ «ІВіВ ім. В.Є. Таїрова» НААН та Одеської національної академії харчових технологій, представники ДП «ДГ «Таїровське».

Тренінг проводили європейські експерти Проекту «Підтримка розвитку географічних зазначень в Україні»:

- Федеріка Бонелло, старший експерт з сенсорної оцінки вин та напоїв;

- Стефано Секвіно, старший експерт з питань установ/інституцій в системі географічних зазначень;

- Дарко Якшич, ключовий експерт з географічних зазначень;

- Стефано Тонеллі, старший юридичний експерт з вина та ароматизованих винних продуктів.

Тренінг продовжився дискусією експертів та учасників про вимоги ЄС до системи контролю географічних зазначень, її основні цілі та задачі, особливості сертифікації, плани перевірок «від куща до пляшки» та обговоренням можливостей створення дієвої системи контролю в Україні, залучення до неї установ та експертів.


Повернення до списку



Новини України

Пошук: