Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

16.10.2018

IX Міжнародна агропромислова виставка та форум з розвитку фермерства «AGROPORT EAST KHARKIV 2018»

Щорічно науковці Національного наукового центру «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського» беруть активну участь у найбільшому заході аграрної галузі в Східній ЄвропіAGROPORT.

Цього року, 11 жовтня відкрилася IX Міжнародна агропромислова виставка та форум з розвитку фермерства «AGROPORT EAST KHARKIV 2018» на базі Міжнародному аеропорту «Харків». Захід проходить за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України, Харківської обласної державної адміністрації та, вже 5-й рік поспіль, його стратегічним партнером виступає міжнародна організація FAO.

Особлива увага в рамках цьогорічного заходу приділяється проблемам адаптації сільського господарства до умов зміни клімату: підвищення продуктивності в умовах змін та перехід на безпечні і точні технології.

У церемонії відкриття форуму взяли участь: заступник міністра аграрної політики України Віктор Шеремета, перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Марк Беккер, віце-президент DCH Олена Дерев'янко, координатор програм FAO в Україні Михайло Малков.

У рамках Всесвітнього дня продовольства, відбулася стратегічна сесія «Сучасні виклики продовольчої безпеки для Східних регіонів», в якій взяв участь директор ННЦ «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського», академік НААН Святослав Балюк. Значну увагу було приділено обговоренню питань адаптації сільського господарства до умов зміни клімату: підвищення продуктивності в умовах змін і перехід на безпечні і точні технології. 
«Два роки тому, саме на Харківському Агропорті ми вперше заявили про те, що зміни клімату потребують нових підходів у сільському господарстві. А зараз вже використовуємо і просуваємо нові підходи, які направлені на запобігання деградації ґрунтів. Вказані роботи ведуться спільно з Національним науковим центром «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського» та агрокомпанією AgroGeneration, яка працює на землях Харківщини і Сумщини», - відзначив координатор програм розвитку FAO в Україні Михайло Малков.

Також, науковці ННЦ «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського» взяли участь у панельних дискусіях з розвитку виробництва органічної продукції, розвитку агроенергетики, маркетингу та продажу агропродовольчої продукції, тощо.


Повернення до списку



Новини України

Пошук: