Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

НААН відновила статус Інституту сільського господарства степу 10.10.2018

НААН відновила статус Інституту сільського господарства степу


Відновлено статус Інституту сільського господарства степу Національної академії аграрних наук. Про це повідомив Президент академії Ярослав Гадзало.
«Це єдина на Кіровоградщині наукова установа аграрного профілю, яка раніше певний час була дослідною станцією. Такий статус не відповідає тому внеску установи в розвиток аграрної науки в регіоні. Я вдячний керівництву і колективу за наполегливість, вона допомогла нам відновити наукову справедливість», — сказав Ярослав Гадзало.
З свого боку директор Інституту Ігор Семеняка подякував президентові академії за «щире спілкування, розуміння першочергових потреб науки та настанови на майбуття інституту». «Відновлення статусу було б неможливим без наполегливої підтримки голови Кіровоградської обласної державної адміністрації та директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації», — додав керівник установи.

Довідка: Інститут сільського господарства степу (тоді Аджамська сільськогосподарська дослідна станція) розпочала свою наукову діяльність у 1912 році. Впродовж понад столітнього періоду існування установа неодноразово перейменовувалася або реорганізовувалася. Так, розпорядженням Кабінету Міністрів України у 2005 році Кіровоградська державна сільськогосподарська дослідна станція була реорганізована у Кіровоградський інститут АПВ УААН. А у 2011 році шляхом реорганізації інституту була утворена Кіровоградська державна сільськогосподарська дослідна станція ІСГСЗ НААН. У 2013 році в результаті оптимізації мережі НААН утворена Кіровоградська державна сільськогосподарська дослідна станція НААН.
Науковці інституту розробляють і впроваджують технологічні прийоми вирощування нових сортів сої, ячменю, пшениці озимої, гороху, коріандру, гібридів кукурудзи, соняшнику, способи застосування нових регуляторів росту рослин, макро- та мікродобрив. Визначають економічну ефективність виробництва продукції тваринництва, що сприяє отриманню максимального прибутку при оптимальних затратах виробничих ресурсів. Установа володіє 28 об’єктами інтелектуальної власності. На період 2016-2020 років заплановано дослідження за 14 завданнями, з яких 7 фундаментальні.


Повернення до списку



Новини України

Пошук: