Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

П’ятий Європейський конгрес з хламідіозу тварин 09.10.2018

П’ятий Європейський конгрес з хламідіозу тварин

Національний науковий центр «Інститут експериментальної і клінічної ветеринарної медицини» спільно з Університетом м. Цюріха (Швейцарська Конфедерація) провели п’ятий Європейський конгрес з хламідіозу тварин, що проходив 3-5 жовтня в м. Одесі. До Організаційного комітету були залучені директор ННЦ «ІЕКВМ», академік НААН Стегній Б.Т., проф. Герілович А.П., к.вет.н. Болотін В.І. та ряд науковців інституту. Науковий комітет очолила керівник референс-лабораторії Міжнародного епізоотичного бюро з проблем хламідіозів тварин, професор Університету м. Цюріха Ніколь Борель.

Конгрес проводився за підтримки Швейцарського фонду досліджень у рамках проекту з проблеми контролю хламідіозу Університету Цюріха та ННЦ «ІЕКВМ». У роботі заходу також взяли участь провідні фахівці з проблеми хламідіозу зі США (Університет Тенесі), Швеції (Університет Юмеа), Австралії (Університет Сонячного Узбережжя), Польщі (Національний ветеринарний дослідницький інститут), Німеччини (Університет Фрідріха Шиллера, Університет м. Любек), Великої Британії (Університет Саутгемптона, дослідний інститут Моредан), Іспанії (Університет Мурсія), Італії (Інститут зоопрофілактики Ломбардії), Франції (Національне агентство з безпеки харчових продуктів, навколишнього середовища та праці), Хорватії (Університет м. Загреб) та інші.

Значний інтерес викликали лекції відомих вчених проф. Барбари Сикст (Швеція), Роберта Шроборга (США) та Сервааса Море (Нідерланди). Важливою подією також стало заснування Європейського товариства хламідіозу тварин та супутніх зоонозів з обранням його Президента – професора дослідного інституту Моредан Девіда Лонгботома (Велика Британія), прийнято Статут товариства та затверджено програму роботи на наступні п’ять років.

У рамках форуму також проходила насичена постерна сесія з проблем хламідіозу та супутніх інфекцій тварин, а також презентації представників бізнесу щодо інноваційних систем та інструментів діагностики хламідіозів.

Виступаючи з привітальним словом, директор ННЦ «ІЕКВМ», академік Стегній Б.Т. нагородив Голову наукового комітету конгресу, керівника референс-лабораторії МЕБ з проблем хламідіозів тварин, проф. Н. Борель дипломом Почесного доктора Національного наукового центру «Інститут експериментальної і клінічної ветеринарної медицини».

За результатами Конгресу науковці ННЦ «ІЕКВМ» отримали контактну інформацію від зарубіжних колег з метою налагодження нових наукових зв’язків та обговорені можливості проведення міжнародних проектів і перспективних напрямків розвитку співробітництва щодо інфекційних хвороб тварин.   


Повернення до списку



Новини України

Пошук: