Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

09.10.2018

Міжнародний науковий симпозіум з нагоди 85-ти річчя Державного Аграрного Університету Молдови, м. Кишинів.

Науковці Черкаської дослідної станції біоресурсів НААН на запрошення приймаючої сторони взяли участь у Міжнародному науковому симпозіумі з нагоди 85-ти річчя Державного Аграрного Університету Молдови, що відбувся в м. Кишинів.

В рамках проведення заходу презентували Інноваційну систему моніторингу мікроклімату тваринницьких приміщень. Під час роботи симпозіуму заслухано низку цікавих доповідей, зокрема, щодо застосування комбікормів в раціонах кролів з різним рівнем цинку; визначення відтворної здатності самок сріблясто-чорних лисиць з урахуванням нового індексу вгодованості тощо.

Українські науковці ознайомилися з матеріально-технічною базою університету – діяльністю лабораторій та експериментальної ферми великої рогатої худоби на 30 корів, що розташована безпосередньо на території Університету.

Вчені з Черкаської дослідної станції біоресурсів НААН  провели перемовини з керівництвом Науково-практичного інституту біотехнологій в зоотехнії та ветеринарній медицині Міністерства сільського господарства, регіонального розвитку і навколишнього середовища Республіки Молдова стосовно подальшої співпраці згідно із договором, укладеним цього року, та визначили основні напрями:

●організація і проведення спільних круглих столів, конференцій, інших науково-теоретичних та науково-практичних заходів;

  проведення  спільних досліджень науковими співробітниками двох

    установ з кролівництва, молочного скотарства, свинарства;

  запровадження стажувань;

● публікації в збірниках наукових праць Сторін результатів      

    досліджень;

●використання приладів та лабораторної бази обох Сторін для проведення комплексних досліджень;

●розроблення і участь у реалізації спільних проектів, програм і міжнародних грантів.


Повернення до списку



Новини України

Пошук: