Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Ярослав Гадзало взяв участь у відкритті сучасного баскетбольного майданчика у селі Денихівка на Київщині 21.09.2018

Ярослав Гадзало взяв участь у відкритті сучасного баскетбольного майданчика у селі Денихівка на Київщині

У селі Денихівка Тетіївського району Київської області в рамках Дня фермера урочисто відкрили сучасний баскетбольний майданчик. У церемонії взяв участь Президент Національної академії аграрних наук України Ярослав Гадзало.

Баскетбольний майданчик став частиною цілого спортивного комплексу, що є найпопулярнішим місцем активного відпочинку в селі. Тут є футбольне поле, облаштоване системою поливу, волейбольний майданчик, зона силових тренажерів і навіть тенісний корт. Новенький баскетбольний майданчик створено за рахунок ДП ДГ «Шевченківське» НААН і Федерації баскетболу України за підтримки сільської ради. «У сільській школі навчаються 275 дітей. Нашим спільним обов’язком було зробити все, аби вони мали можливість рости здоровими та знаходити себе у спорті. До того ж діти мають гарний приклад — місцеві команди з футболу та волейболу чудово показують себе на обласних першостях. До речі, всі охочі можуть займатися навіть цілодобово — вся територія освітлюється», — сказав Ярослав Гадзало.

Президент НААН додав, що відкриття майданчика не випадково відбулося саме в рамках Дня фермера. Адже ця ініціатива повинна сприяти не лише агропромисловому виробництву в регіонах, але й соціально-економічному розвитку навіть віддалених куточків нашої країни. «Спільну ініціативу Міністерства аграрної політики та академії щодо проведення Дня фермера України на базі дослідних господарств підтримали і Президент, і Прем’єр-міністр України. Першим ми обрали саме «Шевченківське» в Денихівці, бо тут є ініціативні люди, які люблять свою справу й одразу відгукнулися на нашу ідею», — сказав Ярослав Гадзало, привітавши жителів села з новим сучасним об’єктом спортивної інфраструктури.

Довідково: ДП ДГ «Шевченківське» має 3956 га земельного банку та спеціалізується на виробництві рослинницької та тваринницької продукції, в тому числі елітного та репродуктивного насіння. Господарство об’єднує 4 підрозділи, елеватор, понад 40 дослідних ділянок науки, молочні та свиноферми, сучасний парк сільгосптехніки. Директор — Олег Балагура.

 


Повернення до списку



Новини України

Пошук: