Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Михайло Гладій привітав учасників Міжнародної науково-практичної конференції з питань ветеринарної медицини 19.09.2018

Михайло Гладій привітав учасників Міжнародної науково-практичної конференції з питань ветеринарної медицини

В Харкові стартувала Міжнародна науково-практична конференція «Проблеми біологічної безпеки та контролю транскордонних емерджентних інфекційних захворювань. Від імені Президента та Президії Національної академії аграрної науки учасників привітав віце-президент НААН Михайло Гладій.

Він зазначив, що концепція «Глобальне здоров’я», прийнята ВООЗ, МЕБ та ФАО, консолідує зусилля ветеринарної та гуманної медицини щодо оцінки та управління біологічними та продовольчими ризиками, зумовленими розповсюдженням інфекційних захворювань, у тому числі особливо небезпечних. В Україні флагманом цієї роботи протягом 95 років залишається Інститут експериментальної і клінічної ветеринарної медицини.

Установа виконує великі обсяги наукових досліджень щодо контролю емерджентних, у тому числі транскордонних (хвороба Шмалленберг, африканська чума свиней, блютанг, інфекційна агалактія, африканська чума свиней тощо), розробки методичних підходів до забезпечення здоров’я тварин, токсикологічного моніторингу, екологічної та продовольчої безпеки, якості та безпечності кормів і продукції тваринного походження.

«Мета цієї роботи — забезпечити епізоотичне благополуччя, якості та безпечності тваринницької продукції, біологічної, екологічної та, загалом,  продовольчої безпеки нашої держави. На конференції були присутні шановні представники провідних наукових центрів Європи та Сполучених штатів Америки.  Без підтримки міжнародних партнерів досягти таких результатів було б дуже складно», — додав Михайло Гладій. 

Цьогорічна конференція присвячена одразу кільком ювілеям — 100-річчю НААН, 95-річчю Інституту експериментальної і клінічної ветеринарної медицини, 90-річчю з дня народження академіка НААН Геннадія Краснікова та 80-річчю з дня народження академіка НАН і НААН, Президента НААН Михайла Зубця.


Повернення до списку



Новини України

Пошук: