Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

ННЦ «ІВіВ ім. В. Є. Таїрова» НААН взяли участь у гастрофестивалі «Дунайські гостини-2018» 10.09.2018

ННЦ «ІВіВ ім. В. Є. Таїрова» НААН взяли участь у гастрофестивалі «Дунайські гостини-2018»

8 вересня у м. Вілково Одеської області відбувся гастрофестиваль «Дунайські гостини», у якому брали участь виробники продуктів, ресторатори, шеф-повари, експерти та фуд-блогери. На фестивалі було зареєстровано національний рекорд з приготування найбільшого об’єму рибної юшки за традиційним рецептом – 5 тон.

В рамках фестивалю ННЦ «ІВіВ ім. В. Є. Таїрова» провів у ресторані «Дельта» дегустацію сортів винограду власної селекції та дегустацію розроблених в інституті марок вин. Учасники фестивалю мали змогу спробувати такі популярні столові сорти винограду, як Оригінал, Ланжерон, Таїр, Комета, Заграва та інші, а також технічні сорти Одеський чорний, Сухолиманський білий та Загрей і отримати інформацію щодо їх харчової і біологічної цінності. На дегустації вин гостям фестивалю було запропоновано 18 зразків, в тому числі відомі бренди «Таїровське біле», «Таїровське червоне», «Скифське», «Стара шаланда», «Мускат таїровський», «Таїровське царське» та інші.

В дегустації взяли участь Міністр культури України Є. М. Ніщук, голова Одеської обласної державної адміністрації М. В. Степанов, голова Кілійської районної державної адміністрації Н. Д. П’ятун, та мер міста Вілково М. Т. Дзядзін.

Директор ННЦ «ІВіВ ім. В. Є. Таїрова» академік НААН В. В. Власов, який вів дегустацію, презентував нові видання інституту, присвячені винограду та вину – монографію «Виноград» та брошуру «Виноград, вино, здоров’я».


Повернення до списку



Новини України

Пошук: