Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Президент НААН Ярослав Гадзало попередив про суттєве погіршення стану сільськогосподарських земель 04.09.2018

Президент НААН Ярослав Гадзало попередив про суттєве погіршення стану сільськогосподарських земель

Екологічний стан сільськогосподарських земель протягом останнього часу значно погіршився. Про це заявив Президент Національної академії аграрних наук України Ярослав Гадзало на засіданні Президії академії з питань стратегії розвитку новітніх ґрунтозахисних систем землеробства і землекористування в Україні.

 

«Високий рівень розораності угідь, зокрема на схилах різної крутизни, значне розширення посівів просапних культур, повне припинення виконання комплексу робіт із захисту ґрунтів від ерозії призводить до суттєвого погіршення екологічного стану сільськогосподарських земель. Ці проблеми лише загострюються в умовах тенденції до змін клімату», – сказав він.

 

За словам президента НААН, необхідно стимулювати виробників до раціонального використання земельних ресурсів із метою відновлення деградованих земель, зниження екологічного навантаження на довкілля, уникнення опустелювання територій.

 

«Опрацювання вищеозначених положень та рекомендацій сприятиме реалізації державної політики, спрямованої на збалансоване використання й охорону ґрунтів України, захист ґрунтів від виснаження, деградації та забруднення, сприятиме продовольчій, екологічній, енергетичній і соціальній безпеці нашої держави», – вважає Ярослав Гадзало.


Повернення до списку



Новини України

Пошук: