Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Науково-практичний семінар “Промислові коноплі: 5 кроків до успішного бізнесу” 03.09.2018

Науково-практичний семінар “Промислові коноплі: 5 кроків до успішного бізнесу”

На базі Інституту луб’яних культур НААН проведено науково-практичний семінар “Промислові коноплі: 5 кроків до успішного бізнесу”. У семінарі взяли участь представники аграрного бізнесу з Сумської, Київської, Івано-Франківської, Львівської, Черкаської, Чернігівської, Дніпропетровської, Харківської та Херсонської областей. Захід проведено за підтримки громадської спілки «Асоціація розвитку льонарства і коноплярства України», ТОВ «Десналенд», ТОВ «ХЕМПТЕХНО» та фермерського господарства "Екосвіт".

Основна мета заходу – презентація наукових розробок інституту, створення майданчика для спілкування між наукою й виробництвом, ознайомлення із сучасним станом і перспективами розвитку галузі коноплярства та обмін досвідом у сфері коноплевиробництва

Науковці Інституту луб’яних культур НААН розкрили учасникам семінару основні складові успішності конопляного бізнесу, що базуються на використанні сучасних сортів промислових конопель, селекції ІЛК НААН, та сортової агротехніки їх вирощування. Особливу увагу приділено технологіям та технічним засобам збирання конопляної сировини та її переробці. Учасникам заходу продемонстровано роботу розробленого в Інституті агрегату з виділення волокна конопель та його перший промисловий зразок, виготовлений ТОВ «ХЕМПТЕХНО». Здобутки вітчизняних товаровиробників у сфері використання конопляної сировини було представлено на виїзній виставці та під час дегустації конопляних смаколиків.

Учасники науково-практичного семінару відмітили важливість подібних заходів, висловили наміри поглиблювати і розширювати співпрацю з науковцями Інституту в галузях льонарства та коноплярства.

 


Повернення до списку



Новини України

Пошук: