Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

День поля «Особливості ведення тютюнництва та перспективи його розвитку в сучасних умовах» 22.08.2018

День поля «Особливості ведення тютюнництва та перспективи його розвитку в сучасних умовах»


Днями на базі Тернопільської державної сільськогосподарської дослідної станції Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН було проведено День поля «Особливості ведення тютюнництва та перспективи його розвитку в сучасних умовах».

Основна мета – демонстрація селекційних досягнень в галузі тютюнництва, обмін досвідом з питань агротехніки вирощування тютюну, виробництва насіння, ознайомлення із сучасним станом та перспективами розвитку галузі тютюнництва в зоні Придністров’я України.

Відкрив захід доктор сільськогосподарських наук, академік НААН, в.о. віце-президента Національної академії аграрних наук України Роїк Микола Володимирович.

У Дні поля взяли участь Петриченко Василь Флорович – д.с.-г.н., академік НААН, радник дирекції з наукової роботи Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН; Корнійчук Олександр Васильович – к.с.-г.н., директор Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН; Кічак Василь Васильович – заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Тернопільської ОДА; представники Борщівської районної державної адміністрації та об’єднаної територіальної громади
смт. Мельниця–Подільська; Ткаченко Володимир Миколайович – директор ТзОВ «Поділля-Агроінвест», власники особистих підсобних господарств; регіональні представники ТОВ «Сервіс-Агрозахід» та ТОВ «Саміт-Агро Юкрейн»; наукові співробітники та лаборанти ТДСГДС ІКСГП НААН;
представники інших наукових установ, підприємств, засобів масової інформації тощо.

Гостям заходу презентовано інформаційні матеріали щодо науково-дослідної роботи за напрямом тютюнництво, а також представлено зразки сортів власної селекції: конюшини лучної, горошку посівного, озимої пшениці, бобів кормових, сортів та гібридів сільськогосподарських культур установ системи НААН (гібриди цукрового буряка та кукурудзи,сорти сої, картоплі, кормових, зернових колосових, біоенергетичних культур та ін.).

У практичній частині на дослідно-демонстраційних полігонах присутні наочно ознайомились з селекційними та технологічними розробками Станції в галузі тютюнництва. Учасники Дня поля відмітили важливість даного напряму роботи наукової установи, висловили наміри поглиблювати і розширювати співпрацю з науковцями дослідної станції в тютюновій галузі.

 

Контактні дані директора ТДСГДС ІКСГП НААН

Ящук Тетяна Сергіївна 067-288-71-64


Повернення до списку



Новини України

Пошук: