Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Українські виноградарі співпрацюватимуть з італійськими та молдовськими колегами, — Ярослав Гадзало 23.07.2018

Українські виноградарі співпрацюватимуть з італійськими та молдовськими колегами, — Ярослав Гадзало

Інститут виноградарства і виноробства ім.В.Є.Таїрова розвиває міжнародну співпрацю з країнами Європи. Про це заявив Президент Національної академії аграрних наук Ярослав Гадзало.

Зокрема, Інститут відвідала італійська делегація Міністерства сільськогосподарської, продовольчої та лісової політики та представники Національного Бюро Винограду та Вина Республіки Молдова. Іноземні партнери відвідали хіміко-аналітичну лабораторію відділу виноробства та Музей історії виноградарства і виноробства України. Вітчизняні науковці презентували результати досліджень про створення в Україні винопродукції із зазначенням походження, виділення оптимальних за екологічними умовами територій, що здатні забезпечити виробництво унікальних виноградарсько-виноробних продуктів.

«Інститут презентував також напрацювання зі створення кадастру виноградників України. Разом із молдавськими колегами обговорили деталі й основні етапи створення такої бази даних, законодавчої підтримки та досягли згоди про обмін досвідом», — повідомив Президент НААН.

Зі свого боку голова італійської делегації пан Бартоломео Філаделфія висловив побажання співпрацювати в напрямах наукового забезпечення питання виробництва в Україні вин із географічним зазначенням і вин із найменуванням за походженням.

Довідково: Інститут виноградарства і виноробства ім. В.Є. Таїрова — найстаріша в Україні науково-дослідна установа, що працює в галузі виноградарства та виноробства. Інститут вивів близько 130 сортів столового і технічного винограду, серед них 30 внесено до Державного реєстру сортів рослин України. За останні 10 років тут розробили технології виробництва 20 найменувань вин із сортів винограду селекції Інституту, які отримали численні винагороди міжнародних виставок і конкурсів.


Повернення до списку



Новини України

Пошук: