Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Республіка Корея і Україна співпрацюватимуть в галузі сучасних агротехнологій, — Ярослав Гадзало 04.07.2018

Республіка Корея і Україна співпрацюватимуть в галузі сучасних агротехнологій, — Ярослав Гадзало

Республіка Корея та Україна планують розширити співробітництво в напрямах зрошення, зеленого виробництва, впровадження високих технологій і обладнання у сільське господарство. Про це повідомив Президент Національної академії аграрних наук Ярослав Гадзало під час урочистого відкриття біотехнологічної лабораторії Інституту землеробства.

На відкритті була присутня офіційна делегація Республіки Корея на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом в Україні паном Лі Янг Гу. «Це друга наша зустріч, але ми вже маємо спільні напрацювання та пропозиції зі створення стартапів і впровадження інновацій в аграрне виробництво. Нова біотехнологічна лабораторія — це серйозний крок не лише для розвитку селекції ріпаку, але й рису, картоплі та інших культур», — зазначив Ярослав Гадзало.

Лабораторія буде спеціалізуватися на створенні сортів ріпаку з високим вмістом ерукової кислоти. Проект має великий експортний потенціал, адже такий ріпак використовується для виробництва біодизеля. Крім того, вчені у США вивчають можливості використання насіння ріпаку для виробництва авіапального. Для сучасного оснащення лабораторії Інститут землеробства співпрацює з корейською компанією Кревес Девелопмент Ко., ЛТД (Kreves Development Co., Ltd.). «Високі технології, які є в розпорядженні Кореї, та колосальні можливості агропромислового комплексу України в комплексі можуть стати основою втілення ідеї шовкового шляху», — сказав посол, пан Лі Янг Гу.

Довідково: Інститут землеробства НААН був створений у 1900 році. Заклад є головною науковою установою в Україні, яка визначає засади державної і науково-технічної політики в галузі землеробства, розроблення адаптивно-ландшафтних систем землеробства на основі стабілізації землекористування, збереження і підвищення родючості ґрунтів, підтриманні екологічної рівноваги в агроекосистемах, розроблення новітніх адаптивних технологій вирощування сільськогосподарських культур та їх селекції.


Повернення до списку



Новини України

Пошук: