Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

25.06.2018

Міжнародна наукова конференція «Сучасні епідеміологічні виклики в концепції «Єдине здоров’я»

Закінчила роботу міжнародна наукова конференція «Сучасні епідеміологічні виклики в концепції «Єдине здоров’я», яка проходила в Тернопільському державному медичному університеті ім. І.Я. Горбачевського МОЗ України з 11 по 15 червня 2018 року.

Конференція зібрала на одному майданчику науковців, освітян і практикуючих фахівців гуманної та ветеринарної медицини, в тому числі міжнародних експертів. Всього в заході взяло участь 274 представника з 19 установ 9 країн.

Напрями роботи заходу охопили цілу низку проблемних питань як у медичній, так і ветеринарній практиці: антибіотикорезистентності, особливо небезпечних хвороб – зоонозів, паразитології, лептоспірозу, сказу. Також було висвітлено актуальний епізоотичний стан щодо африканської чуми свиней, токсичності та забрудненості мікотоксинами кормів.

В останній день конференції було проведено круглі столи присвячені необхідності створення державної біоетичної комісії й контролю безпечності та якості молока та молочних продуктів.

За підсумками конференції винесено резолюції по кожній з секцій, які у подальшому будуть опрацьовані й направлені у відповідні міністерства та відомства до розгляду.


Повернення до списку



Новини України

Пошук: