04.06.2018
Підприємства НААН збільшили продуктивність ВРХ, — Михайло Гладій
За підсумками 2017 року господарства Національної академії аграрних наук збільшили виробництво молока і м’яса до 114% і 105%, відповідно. Про це в інтерв’ю виданню «Акценти» повідомив віце-президент академії Михайло Гладій.На сьогодні у структурі НААН налічується 86 підприємств, які займаються тваринництвом.
«Це повноцінні учасники ринку, які працюють у тих же умовах, що й усі. Отже, тенденції спільні. У господарствах академії дещо зменшилася кількість корів, але меншою мірою, ніж у країні загалом. Зросла чисельність птиці та овець», — додав науковець.
За його словами, попри всі складнощі, держпідприємства академії навіть встановлюють рекорди. Серед них, наприклад, ДП «Асканійське» де отримують 8 430 кг надою з корови.
«Ще 3 роки тому в нас не було жодного підприємства з 8-тисячними надоями. Нині таких два. Ще 4 стрімко до них наближаються», — зазначив Михайло Гладій.
Пошук:
07.08.2023
Вчені НААН назвали перспективні сорти для селекції безнасінного винограду
03.08.2023
Ціни на овочі та фрукти в Україні: прогнози фахівчинь НААН
02.08.2023
Через сім років клімат в Україні зміниться: які дослідження проводять вчені НААН на Одещині
20.07.2023
В Україні є сорти канабісу для медичних цілей, але закон забороняє їх переробляти - селекціонерка НААН
18.07.2023
Ціни на продукти в Україні: експерт НААН розповів, коли чекати підвищення
Новини України 21 — 25 з 833
Початок | Поперед. | 3 4 5 6 7 | Наст. | Кінець