Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Проведено заходи з відзначення на державному рівні 80-річчя від дня народження Героя України Михайла Васильовича Зубця 01.06.2018

Проведено заходи з відзначення на державному рівні 80-річчя від дня народження Героя України Михайла Васильовича Зубця

Відповідно до плану заходів з відзначення на державному рівні 80-річчя від дня народження Героя України М.В. Зубця у Інституті розведення і генетики тварин імені М.В.Зубця НААН 24 травня 2018 року відбулася ХVІ Всеукраїнська наукова конференція молодих учених та аспірантів «Актуальні дослідження з проблем розведення, генетики та біотехнології у тваринництві»В роботі конференції взяв участь в.о. першого віце-президента НААН академік НААН Михайло Гладій, який у вітальному слові побажав молодітворчих успіхів у науковій роботі, удосконалення майстерності висвітлення результатів досліджень напрацювань та реалізації запланованих завдань.

Учасниками конференції були молоді вчені та аспіранти з галузевих науково-дослідних установ мережі НААН та закладів вищої освіти. Ними підготовлено 37 повідомлень, у яких узагальнено накопичений світовий і вітчизняний досвід з актуальних проблем розведення, генетики та біотехнології сільськогосподарських тварин, представлено результати власних наукових досліджень. Журі у складі з провідних учених Інституту, Сумського та Білоцерківського національних аграрних університетів визначено кращі наукові доповіді.Переможці конкурсу, які зайняли перші три місця, були відзначені грошовими преміями. Матеріали конференції опубліковано окремим виданням.

25 травня 2018 року в цьому ж інституті відбувсяМіжнародний науково-практичний семінар «Використання чистопорідного розведення і міжпорідного схрещування для генетичного поліпшення сільськогосподарських тварин».Відкрив семінар і виступив з доповіддю директор Інституту член-кореспондент НААН Юрій Полупан. З вітальним словом до присутніх звернувся в.о. академіка-секретаря Відділення зоотехнії НААН член-кореспондент НААН Остап Жукорський.

У роботі семінару взяли участь понад 60 осіб, зокрема, Герой України Юрій Карасик, державний секретар з тваринництва Міністерства сільського господарства, регіонального розвитку та оточуючого середовища Республіки Молдова, доктор с.-г. наук, доцент Аліса Пирлог, директор Науково-практичного інституту біотехнології в зоотехнії і ветеринарної медицини Республіки Молдова доктор с.-г. наук Олег Машнер, науковці науково-дослідних установ мережіНААН, Академії наук Республіки Молдова, викладачі закладів вищої освіти України та представники сільськогосподарських підприємств і фермерських господарств. 

Учасниками семінару проведено аналіз ефективності міжнародного досвіду використання чистопородного і міжпородного схрещування у молочному скотарстві, обговорено доцільність його подальшого застосування та принципові схеми його реалізації в Україні за використання кращих європейських порід. Обговорено шляхи реалізації селекційних завдань, передбачених у проекті «Стратегіярозвитку галузі тваринництва на період до 2030 року», яким визначено мету, цільові параметри та завдання з подальшого розвитку галузі та шляхи їх реалізації.


Повернення до списку



Новини України

Пошук: