Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Всеукраїнський фестиваль інновацій 17.05.2018

Всеукраїнський фестиваль інновацій

15-16 травня 2018 року у Міністерстві освіти і науки України відбувся Всеукраїнський фестиваль інновацій, в якому взяли участь представники Національної академії аграрних наук України в.о. віце-президента НААН академік НААН Роїк М.В., директор Інституту інноваційного провайдингу член-кореспондент НААН Володін С.А., начальник відділу інформаційного забезпечення інноваційного розвитку та інтелектуальної власності НААН Лук’янчук Л.В. та науковий співробітник відділу Бєлова О.Л. 
 З вступним словом до учасників заходу звернувся перший заступник міністра освіти і науки України Ковтунець В.В. У перший день фестивалю відбувся круглий стіл «Створення інноваційної інфраструктури та залучення венчурних інвестицій у інноваційну діяльність: проблеми та перспективи», на якому представники вищих навчальних закладів та наукових установ презентували свої доповіді щодо розвитку інноваційної сфери України, зокрема Роїком М.В. та Володіном С.А. була представлена доповідь «Платформа «Агротехнополіс» як основа інноваційної інфраструктури АПК». 16 травня в рамках заходу пройшов конкурс стартап-проектів та презентація венчурних фондів і бізнес-ангелів. 
Загалом до участі у конкурсі було подано 240 заявок від представників вищих навчальних закладів, наукових установ національних академій наук тощо. Найбільше поданих проектів стосувалися сфери ІТ, освіти, охорони здоров’я, агросектору, енергоефективності, екології, допомоги людям з особливими потребами. Переможці конкурсу отримали призи від партнерів фестивалю – сертифікати на туристичні поїздки, на безкоштовну участь у виставках Innovation market та Ukrainian Israeli Innovation Summit 2018, на навчання та менторську допомогу, участь у International Startup University Battle у Копенгагені. 
Дві команди, що зайняли перше місце, отримали по 25 тисяч гривень, чотири команди, що зайняли друге та третє місця – по 10 тисяч гривень. Під час проведення конкурсу працювала демо-зона, де можна було ознайомитися з проектами фіналістів та півфіналістів.

Повернення до списку



Новини України

Пошук: