Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Ярослав Гадзало: Відновлення зрошувальних систем збільшить аграрне виробництво на 135 млрд грн 17.05.2018

Ярослав Гадзало: Відновлення зрошувальних систем збільшить аграрне виробництво на 135 млрд грн

Національна академія аграрних наук розробила Стратегію відновлення та розвитку зрошувальних і дренажних систем до 2030 року. Про це заявив Президент НААН Ярослав Гадзало в інтерв’ю «Правда народу». 

 
Йдеться про модернізацію 1,2 млн га зрошувальних і 1 млн га дренажних систем. Завдяки цьому Україна зможе щороку отримувати додаткові врожаї загальною вартістю приблизно 135 млрд грн, зокрема 8 млн тонн зернових, 3,5 млн тонн технічних культур і 11 млн тонн плодоовочевих. 

«Загалом протягом найближчих 3-5 років Україна має можливість збільшити валове виробництво на рівні 80 млн тонн, а ще через 5-8 років — на рівні 100 млн тонн», — вважає Ярослав Гадзало. 

Вартість проекту становить 4,2 млрд доларів. «За нашими розрахунками, проект окупиться за 4-6 років. Наразі шукаємо потенційних інвесторів», — додав Президент НААН. Коментуючи перебіг цьогорічної посівної кампанії, він повідомив, що роботи тривають за планом, а аграрії повністю забезпечені мінеральними добривами. 

За розрахунками і прогнозами вчених економістів НААН, валовий збір зернових 2018 року буде на минулорічному рівні. 
За даними Міністерства аграрної політики та продовольства Україні, станом на 11 травня українські аграрії майже завершили посів ранніх ярих зернових культур. Роботи проведено на площі 2,2 млн га, що становить 93% прогнозованих.


Повернення до списку



Новини України

Пошук: