Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Регіональна зустріч з питань стратегічного планування розвитку сталого тваринництва  у країнах Східної Європи та Центральної Азії  за підтримки FAO 03.05.2018

Регіональна зустріч з питань стратегічного планування розвитку сталого тваринництва у країнах Східної Європи та Центральної Азії за підтримки FAO

24-26 квітня 2018 р. у м. Умань, що на Черкащині, відбулась Перша багатостороння регіональна зустріч з питань стратегічного планування розвитку сталого тваринництва у країнах Східної Європи та Центральної Азії. Учасники цієї наради зібрались на запрошення Продовольчої і Сільськогосподарської організації ООН (FAO).  Від наукової аграрної спільноти України брав участь  член-кореспондент НААН, в.о. академіка-секретаря Відділення зоотехнії НААН Остап Жукорський.
        Під час зустрічі обговорювались питання щодо створення Регіонального розділу Всесвітньої програми сталого розвитку тваринництва – Global Agenda for Sustainable Livestock (GASL) в країнах Східного Партнерства та Центральної Азії для стратегічного управління розвитку сталого тваринництва, внесення  виправлень та схвалення  аналітичного дослідження існуючих національних стратегій в регіоні, які мають відношення до сталого розвитку тваринництва тощо.
        Учасники вкотре підтвердили свої спільні зобов’язання перед стратегічним і перспективним партнерством із Глобальною Програмою сталого розвитку тваринництва та ухвалили підсумковий документ, в якому зазначили важливий внесок тваринництва до Програми зі сталого його розвитку ООН 2030, потреби  в погоджених діях через багатостороннє партнерство, права учасників стосовно допомоги органам влади в розробленні стратегій національного виробництва тваринництва і обов’язкові консультації з питань розвитку тваринницького сектору. Учасники також домовились про комплексний підхід задля сталого розвитку тваринництва, багатосторонній діалог для досягнення консенсусу, участь в ініціативах зацікавлених сторін та спільних діях; створення інструментів ухвалення рішень, що вони відбивають систему варіативності тваринництва та його пріоритети; сприяння політичним реформам, інституціальному розвитку та надходженню інвестицій; обопільну роботу стосовно зібрання коштів і пошуку політичної підтримки для національних та міжнародних програм сталого розвитку тваринництва з метою підвищення  продовольчої безпеки в регіоні та сприяння розвитку сільських територій; продовження аналітичного дослідження прогресу та коригування планів і стратегій  на постійній основі.

Повернення до списку



Новини України

Пошук: