Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

«Біоетанольна схема» допоможе Україні в диверсифікації виробництва, – Гадзало 20.04.2018

«Біоетанольна схема» допоможе Україні в диверсифікації виробництва, – Гадзало

У рамках диверсифікації виробництва Україні слід звернути увагу на «біоетанольну схему». Про це заявив Президент Національної аграрної академії наук Ярослав Гадзало, підбиваючи підсумки засідання Загальних зборів НААН України. Треба зазначити, що Загальні збори НААНУ – це важлива та неординарна подія для агропромислової спільноти. 
«Актуальні і потребують глибших досліджень питання диверсифікації виробництва. На державному рівні ставиться завдання переходу від сировинного до високотехнологічного виробництва, створення додаткової вартості аграрної продукції, розширення асортименту продукції і переорієнтації ринків збуту з метою підвищення ефективності виробництва», – сказав Ярослав Гадзало. 
У цьому контексті президент НААН звернув увагу на «біоетанольну схему», що наразі працює в багатьох країнах. 
«Яскравий приклад цього – Бразилія, світовий лідер цукрового ринку. Коли ситуація з цінами на ринку цукру стає критичною – цукрові заводи переробляють більшу частину тростини на біоетанол, таким чином формуючи значну доходність цукрового виробництва. Можна також гранулювати жом і реалізовувати патоку», – сказав Ярослав Гадзало.

Повернення до списку



Новини України

Пошук: