Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Завдяки розробкам НААН урожайність зернових можна підвищити на 8 млн тонн, – Гадзало  19.04.2018

Завдяки розробкам НААН урожайність зернових можна підвищити на 8 млн тонн, – Гадзало

 

Завдяки розробкам Національної академії аграрних наук Україна може підвищити урожайність зернових додатково на 8 млн тонн. Про це йдеться в доповіді «Про підсумки діяльності Національної академії аграрних наук України за 2017 рік та основні завдання на перспективу» Президента НААН Ярослава Гадзало, зачитаній на урочистих Загальних зборах установи.

 

«Розроблено проект Стратегії відновлення та розвитку зрошувальних та дренажних систем в Україні до 2030 року. Завдяки цьому щорічно додатково планується отримувати 8 млн тонн зернових, 3,5 млн тонн технічних культур та 11 млн тонн плодоовочевих загальною вартістю біля 135 млрд гривень», – повідомив Ярослав Гадзало.

приложение 1.jpg


Також, за його словами, до Національного генетичного банку України залучили 3,0 тис. зразків з 56 країн світу, в т.ч. 1563 зразки – з України та 1485 зразків – із зарубіжних країн. 

 

 

«Проведено експедиції до Кіровоградської, Полтавської, Дніпропетровської і Харківської областей для збору місцевих зразків генофонду рослин. Зібрано 417 зразків, що належать до 164 видів рослин, з яких 76 культурних і 88 дикорослих», – йдеться у доповіді.


приложение2.jpg


Повернення до списку



Новини України

Пошук: