Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Сільське господарство на окупованій частині Донбасу занепадає, – НААН 03.04.2018

Сільське господарство на окупованій частині Донбасу занепадає, – НААН

Сільське господарство на окупованій частині Донбасу занепадає. 

Про це в інтерв'ю «Громадському радіо» розповів директор Донецької державної сільськогосподарської дослідної станції НААН України Олександр Вінюков.

 «Люди (на Донбасі. – Ред.) залишилися відрізаними від усього того, що має бути для сільського господарства. Насамперед сортооновлення, насіння високих репродукцій, гібриди», – сказав він.  

Вчений пояснив, що для підтримки врожайності зернових треба постійно оновлювати сорти, однак російська влада не завозить на Донбас необхідне насіння.  

«Так склалися обставини, що більшість моїх знайомих, із якими я працював, моя сім'я, залишилися по той бік. Ми зідзвонюємося, я туди їжджу до батьків. Бачу на власні очі, як усе відбувається. Насінницькі та звичайні фермерські господарства, які залишилися по той бік, змусили купувати насіння в Росії. Але насінницькі господарства, які там залишилися, кажуть: таким сміттям, яке привезли, ми навіть тварин не годуємо», – розповів Олександр Вінюков. 

Водночас учений додав, що тих сортів, про які просять аграрії, їм не дають.  

«Популярні сорти, які користуються попитом у Ростовській області, в Краснодарському краї, розпродають на місці – те, що не потрібне, йде на Донбас», – додав він.


Прес-центр НААН

Повернення до списку



Новини України

Пошук: