Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Науково-практична конференція «Актуальні питання та сучасні тенденції розвитку виноградарсько-виноробної галузі Одеської області» 30.03.2018

Науково-практична конференція «Актуальні питання та сучасні тенденції розвитку виноградарсько-виноробної галузі Одеської області»

22 березня 2018 р. на базі ННЦ «Інститут виногардарства і виноробства ім. В.Є. Таїрова» було проведено науково-практичну конференцію «Актуальні питання та сучасні тенденції розвитку виноградарсько-виноробної галузі Одеської області». У заході прийняли участь представники: Національної академії аграрних наук України, Одеської обласної державної адміністрації, Одеської обласної ради, Одеського державного аграрного університету, виноградарсько-виноробних підприємств Овідіопольського, Болградського, Ренійського, Саратського, Тарутинського, Білгород-Дністровського районів Одеської області, а також експерти Проекту Європейського союзу «Сприяння розвитку системи географічних зазначень в Україні». 
На конференції було розглянуто основні проблеми виноградарсько-виноробної галузі Одеської області, а також розроблено науково-практичні, організаційно-економічні та правові заходи їх вирішення. З науковими доповідями виступили: - Власов В.В., директор ННЦ «Інститут виногардарства і виноробства ім. В.Є. Таїрова», академік НААН; - Таращук О.Д, перший заступник голови Одеської обласної державної адміністрації, який наголосив на певний підйом у галузі виноградарства та виноробства протягом останнього року та висловив сподівання на подальші успіхи; - . Чиклікчи Г.Г., голова комісії з питань АПК Одеської обласної ради, який у своїй доповіді зупинився на проблемах виноградарства та виноробства у регіоні; - Петрів І.М., начальник Управління аграрної політики Одеської обласної державної адміністрації. , який відзначив про необхідність подальшого розвитку галузі виноградарства та виноробства; - Дарко Якшич (Сербія), експерт Європейського союзу виступив із доповіддю «GI system in wine sector and relevant EU Regulations», якій зупинився на законодавчих основах та перспективах введення географічних зазначень в Україні. 
Також на конференції виступили Величко Ю.В., генеральний директор ПРАТ «Вікторія» Овідіопольського району, Вареник М. Г., голова СФГ «Вареник» Білгород-Дністровського району, Хреновськов Е.І., д.с.-г.н., професор Одеського державного аграрного університету, Шмаглюченко Т.А., засновник ПВКП «ВІНС» Білгород-Дністровського району та провідні науковці ННЦ «ІВіВ ім. В.Є. Таїрова»: Ковальова І.А., к.с-г.н., зав. відділом селекції, генетики та ампелографії, Зеленянська Н.М., д.с.-г.н., заступник директора з науково-інноваційної діяльності, Кувшинов А.О., к.т.н., зав. відділом механізації. Заслухавши та обговоривши доповіді представників влади, бізнесу та науковців, учасники конференції вирішили звернутися з клопотанням до Президента України, Кабінету Міністрів України, Міністерства аграрної політики та продовольства України щодо законодавчо-нормативних основ галузі виноградарства та виноробства, створення системи контролю якості винограду та вина з метою формування стратегії маркетингу галузі і просування бренду «Українське вино» на міжнародному ринку. Учасниками конференції було підтримано рішення щодо вступу України до Міжнародної організації винограду та вина (МОВВ) та офіційно призначити дату щорічного проведення Дня винограду і вина в Україні. Після завершення заходу учасники та запрошені ознайомилися з інноваційними науково-технічними розробками ННЦ «Інститут виногардарства і виноробства ім. В.Є. Таїрова», відвідали наукові відділи та лабораторії Інституту.

Повернення до списку



Новини України

Пошук: