Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Науково-практична конференція «Актуальні питання та сучасні тенденції розвитку виноградарсько-виноробної галузі Одеської області» 30.03.2018

Науково-практична конференція «Актуальні питання та сучасні тенденції розвитку виноградарсько-виноробної галузі Одеської області»

22 березня 2018 р. на базі ННЦ «Інститут виногардарства і виноробства ім. В.Є. Таїрова» було проведено науково-практичну конференцію «Актуальні питання та сучасні тенденції розвитку виноградарсько-виноробної галузі Одеської області». У заході прийняли участь представники: Національної академії аграрних наук України, Одеської обласної державної адміністрації, Одеської обласної ради, Одеського державного аграрного університету, виноградарсько-виноробних підприємств Овідіопольського, Болградського, Ренійського, Саратського, Тарутинського, Білгород-Дністровського районів Одеської області, а також експерти Проекту Європейського союзу «Сприяння розвитку системи географічних зазначень в Україні». 
На конференції було розглянуто основні проблеми виноградарсько-виноробної галузі Одеської області, а також розроблено науково-практичні, організаційно-економічні та правові заходи їх вирішення. З науковими доповідями виступили: - Власов В.В., директор ННЦ «Інститут виногардарства і виноробства ім. В.Є. Таїрова», академік НААН; - Таращук О.Д, перший заступник голови Одеської обласної державної адміністрації, який наголосив на певний підйом у галузі виноградарства та виноробства протягом останнього року та висловив сподівання на подальші успіхи; - . Чиклікчи Г.Г., голова комісії з питань АПК Одеської обласної ради, який у своїй доповіді зупинився на проблемах виноградарства та виноробства у регіоні; - Петрів І.М., начальник Управління аграрної політики Одеської обласної державної адміністрації. , який відзначив про необхідність подальшого розвитку галузі виноградарства та виноробства; - Дарко Якшич (Сербія), експерт Європейського союзу виступив із доповіддю «GI system in wine sector and relevant EU Regulations», якій зупинився на законодавчих основах та перспективах введення географічних зазначень в Україні. 
Також на конференції виступили Величко Ю.В., генеральний директор ПРАТ «Вікторія» Овідіопольського району, Вареник М. Г., голова СФГ «Вареник» Білгород-Дністровського району, Хреновськов Е.І., д.с.-г.н., професор Одеського державного аграрного університету, Шмаглюченко Т.А., засновник ПВКП «ВІНС» Білгород-Дністровського району та провідні науковці ННЦ «ІВіВ ім. В.Є. Таїрова»: Ковальова І.А., к.с-г.н., зав. відділом селекції, генетики та ампелографії, Зеленянська Н.М., д.с.-г.н., заступник директора з науково-інноваційної діяльності, Кувшинов А.О., к.т.н., зав. відділом механізації. Заслухавши та обговоривши доповіді представників влади, бізнесу та науковців, учасники конференції вирішили звернутися з клопотанням до Президента України, Кабінету Міністрів України, Міністерства аграрної політики та продовольства України щодо законодавчо-нормативних основ галузі виноградарства та виноробства, створення системи контролю якості винограду та вина з метою формування стратегії маркетингу галузі і просування бренду «Українське вино» на міжнародному ринку. Учасниками конференції було підтримано рішення щодо вступу України до Міжнародної організації винограду та вина (МОВВ) та офіційно призначити дату щорічного проведення Дня винограду і вина в Україні. Після завершення заходу учасники та запрошені ознайомилися з інноваційними науково-технічними розробками ННЦ «Інститут виногардарства і виноробства ім. В.Є. Таїрова», відвідали наукові відділи та лабораторії Інституту.

Повернення до списку



Новини України

Пошук:
 

М'ясо птиці витісняє з раціону українців інші види м'яса – Інститут аграрної економіки 12.01.2018 М'ясо птиці витісняє з раціону українців інші види м'яса – Інститут аграрної економіки

Дата новини:  12.01.2018 13:56:00

На суднобудівно-судноремонтному заводі «НІБУЛОН» відбувся спуск на воду несамохідного перевантажувача проекту П-38 – «Нібулонівець – 2». 28.12.2017 На суднобудівно-судноремонтному заводі «НІБУЛОН» відбувся спуск на воду несамохідного перевантажувача проекту П-38 – «Нібулонівець – 2».

Дата новини:  28.12.2017 15:30:00

Офіційне звернення до ЗМІ та громадськості: Національна академія аграрних наук України повідомляє про замовну інформаційну атаку! 01.12.2017 Офіційне звернення до ЗМІ та громадськості: Національна академія аграрних наук України повідомляє про замовну інформаційну атаку!

Дата новини:  01.12.2017 17:53:00

Обрання   академіка НААН Влізла Василя Васильовича,  директора Інституту біології тварин НААН, Почесним Амбасадором Львова 30.11.2017 Обрання академіка НААН Влізла Василя Васильовича, директора Інституту біології тварин НААН, Почесним Амбасадором Львова

Дата новини:  23.11.2017 10:29:00

У Львові в приміщенні Будинку вчених відбулись урочисті заходи з нагоди відзначення Всесвітнього дня науки 20.11.2017 У Львові в приміщенні Будинку вчених відбулись урочисті заходи з нагоди відзначення Всесвітнього дня науки

Дата новини:  17.11.2017 14:36:00


Новини України 666 — 670 з 833
Початок | Поперед. | 132 133 134 135 136 | Наст. | Кінець Всі