Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Україна може стикнутися з продовольчою кризою – президент НААН 28.03.2018

Україна може стикнутися з продовольчою кризою – президент НААН

Сільські території України продовжують занепадати. 

Про це в інтерв’ю журналу «Економіст» розповів президент Національної академії аграрних наук України Ярослав Гадзало. 

«Проявляється це у бідності селян та руйнуванні соціальної інфраструктури сіл, безробітті та трудовій міграції, відсутності мотивації до праці та економічної зацікавленості жити і працювати у сільській місцевості», - сказав він.  

За його словами, деградація сільських територій є небезпечною не лише для подальшого розвитку аграрного сектора економіки, а й може становити загрозу продовольчій безпеці усієї країни. 

 «Тому головним завданням має стати формування й розробка стратегії і тактики державної політики розвитку сільських територій» - вважає Ярослав Гадзало. 

 Вирішення проблеми розвитку сільських територій, на думку науковця, насамперед має починатися з комплексного аналізу чинних законодавчо-нормативних документів, програм і концепцій розвитку. Окрім того слід вивчити досвід європейських сусідів.  

«У європейській практиці останніх років розвиток сільської економіки передбачає насамперед створення й підтримку сприятливих умов для економічного зростання, яке забезпечуватиме добробут сільських жителів. В якості основних економічних індикаторів, що характеризують рівень добробуту, прийняті заробітна плата, реальні доходи, рентабельність виробництва, товарів і надання послуг, продуктивність праці, рівень динаміки цін на товари й послуги та інші», - сказав президент НААН.


Прес-центр НААН

Повернення до списку



Новини України

Пошук: