Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

В.І. Вернадський і становлення фундаментальної науки в Україні 13.03.2018

В.І. Вернадський і становлення фундаментальної науки в Україні

12 березня 2018 року, в день народження великого вченого, відбулися XXVIII читання академіка В.І. Вернадського «В.І. Вернадський і становлення фундаментальної науки в Україні». Організаторами заходу виступили: Національна академія наук України, 
Комісія НАН України з розробки наукової спадщини академіка В.І. Вернадського, Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського та Національна академія аграрних наук України. Зібрання відкрив віце-президент НАН України, голова Комісії НАН України з розробки наукової спадщини академіка В.І. Вернадського, академік НАН України А.Г. Загородній.  
Від Національної академії аграрних наук України із доповідями виступили: член-кореспондент НААН, народний депутат України І.Г. Кириленко «Глобалізація ноосфери і перспективи України» й академік НААН, академік-секретар Відділення наукового забезпечення інноваційного розвитку НААН В.А. Вергунов «Внесок академіка В.І. Вернадського у становлення і розвиток сільськогосподарської дослідної справи в Україні». 
У межах заходу відбулося відкриття книжкової виставки «В.І. Вернадський і становлення фундаментальної науки в Україні» та презентація видання «В.І. Вернадський і Україні: з листування». 
Наукова спільнота з великою шаною відзначила 155-річчя від дня народження академіка В.І. Вернадського.

Повернення до списку



Новини України

Пошук: