Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Директор Інституту зрошуваного землеробства НААН Вожегова Раїса Анатоліївна взяла участь у міжнародній web-конференції, організованій МАТС–MASHAV 07.02.2018

Директор Інституту зрошуваного землеробства НААН Вожегова Раїса Анатоліївна взяла участь у міжнародній web-конференції, організованій МАТС–MASHAV

6 лютого 2018 року директор Інституту зрошуваного землеробства НААН Вожегова Раїса Анатоліївна взяла участь у міжнародній web-конференції, організованій МАТС–MASHAV (Ізраїль). 
 Курси MASHAV є ефективним інструментом поширення ефективного ізраїльського досвіду ведення сільського господарства. 
Під час зв’язку зі студією MASHAV в Ізраїлі в режимі online Раїса Анатоліївна прочитала лекцію для слухачів навчального курсу, який зараз триває в Ізраїлі і пов'язаний з питаннями агробізнесу й збереження вирощуваної продукції, поділилася враженнями від навчання на курсі «Ефективне управління і використання водних ресурсів», що проходив у кібуці Шфаім з 27 серпня по 15 вересня минулого року. Вчена відповіла на численні питання учасників web-конференції (всього 24 представники з 10 країн світу). 
 На сьогодні Вожегова Раїса Анатоліївна опублікувала у вітчизняних друкованих і електронних виданнях кілька цікавих матеріалів, у яких висвітлено кращий досвід науковців і виробничників Ізраїлю у використанні та збереженні земельних і водних ресурсів. Цим самим науковець прагне донести до українського суспільства важливість використання у виробництві сучасних ресурсоощадних екологічно безпечних технологій.  
Вожегова Раїса Анатоліївна також розповіла про основні напрями діяльності Інституту зрошуваного землеробства НААН, особливості вирощування сільськогосподарських культур в умовах зростаючої посушливості клімату в Україні.  
В Інституті зрошуваного землеробства НААН постійно проводяться семінари, круглі столи і наради, на яких під час доповідей вчені Інституту використовують найбільш цінне з почутого і представленого презентаціями по курсу MASHAV.  
На сьогодні за ініціативи Раїси Анатоліївни до Посольства Ізраїлю в Україні подано міжнародний проект щодо співпраці Інституту та ізраїльської компанії «Netafim». Планується закладка демонстраційного полігону площею 10 га, на якому фермери південного регіону України зможуть ознайомитися з сучасними розробками в галузі зрошувальної техніки (краплинне зрошення), що використовується при вирощуванні різних сільськогосподарських культур.  
По завершенні web-конференції сторони домовилися про подальшу співпрацю.

Повернення до списку



Новини України

Пошук: