Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Директор Інституту зрошуваного землеробства НААН Вожегова Раїса Анатоліївна взяла участь у міжнародній web-конференції, організованій МАТС–MASHAV 07.02.2018

Директор Інституту зрошуваного землеробства НААН Вожегова Раїса Анатоліївна взяла участь у міжнародній web-конференції, організованій МАТС–MASHAV

6 лютого 2018 року директор Інституту зрошуваного землеробства НААН Вожегова Раїса Анатоліївна взяла участь у міжнародній web-конференції, організованій МАТС–MASHAV (Ізраїль). 
 Курси MASHAV є ефективним інструментом поширення ефективного ізраїльського досвіду ведення сільського господарства. 
Під час зв’язку зі студією MASHAV в Ізраїлі в режимі online Раїса Анатоліївна прочитала лекцію для слухачів навчального курсу, який зараз триває в Ізраїлі і пов'язаний з питаннями агробізнесу й збереження вирощуваної продукції, поділилася враженнями від навчання на курсі «Ефективне управління і використання водних ресурсів», що проходив у кібуці Шфаім з 27 серпня по 15 вересня минулого року. Вчена відповіла на численні питання учасників web-конференції (всього 24 представники з 10 країн світу). 
 На сьогодні Вожегова Раїса Анатоліївна опублікувала у вітчизняних друкованих і електронних виданнях кілька цікавих матеріалів, у яких висвітлено кращий досвід науковців і виробничників Ізраїлю у використанні та збереженні земельних і водних ресурсів. Цим самим науковець прагне донести до українського суспільства важливість використання у виробництві сучасних ресурсоощадних екологічно безпечних технологій.  
Вожегова Раїса Анатоліївна також розповіла про основні напрями діяльності Інституту зрошуваного землеробства НААН, особливості вирощування сільськогосподарських культур в умовах зростаючої посушливості клімату в Україні.  
В Інституті зрошуваного землеробства НААН постійно проводяться семінари, круглі столи і наради, на яких під час доповідей вчені Інституту використовують найбільш цінне з почутого і представленого презентаціями по курсу MASHAV.  
На сьогодні за ініціативи Раїси Анатоліївни до Посольства Ізраїлю в Україні подано міжнародний проект щодо співпраці Інституту та ізраїльської компанії «Netafim». Планується закладка демонстраційного полігону площею 10 га, на якому фермери південного регіону України зможуть ознайомитися з сучасними розробками в галузі зрошувальної техніки (краплинне зрошення), що використовується при вирощуванні різних сільськогосподарських культур.  
По завершенні web-конференції сторони домовилися про подальшу співпрацю.

Повернення до списку



Новини України

Пошук:
 

М'ясо птиці витісняє з раціону українців інші види м'яса – Інститут аграрної економіки 12.01.2018 М'ясо птиці витісняє з раціону українців інші види м'яса – Інститут аграрної економіки

Дата новини:  12.01.2018 13:56:00

На суднобудівно-судноремонтному заводі «НІБУЛОН» відбувся спуск на воду несамохідного перевантажувача проекту П-38 – «Нібулонівець – 2». 28.12.2017 На суднобудівно-судноремонтному заводі «НІБУЛОН» відбувся спуск на воду несамохідного перевантажувача проекту П-38 – «Нібулонівець – 2».

Дата новини:  28.12.2017 15:30:00

Офіційне звернення до ЗМІ та громадськості: Національна академія аграрних наук України повідомляє про замовну інформаційну атаку! 01.12.2017 Офіційне звернення до ЗМІ та громадськості: Національна академія аграрних наук України повідомляє про замовну інформаційну атаку!

Дата новини:  01.12.2017 17:53:00

Обрання   академіка НААН Влізла Василя Васильовича,  директора Інституту біології тварин НААН, Почесним Амбасадором Львова 30.11.2017 Обрання академіка НААН Влізла Василя Васильовича, директора Інституту біології тварин НААН, Почесним Амбасадором Львова

Дата новини:  23.11.2017 10:29:00

У Львові в приміщенні Будинку вчених відбулись урочисті заходи з нагоди відзначення Всесвітнього дня науки 20.11.2017 У Львові в приміщенні Будинку вчених відбулись урочисті заходи з нагоди відзначення Всесвітнього дня науки

Дата новини:  17.11.2017 14:36:00


Новини України 666 — 670 з 833
Початок | Поперед. | 132 133 134 135 136 | Наст. | Кінець Всі