Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

«Концептуальні засади державної економічної підтримки розвитку сільської кооперації в Україні» 26.01.2018

«Концептуальні засади державної економічної підтримки розвитку сільської кооперації в Україні»

24 січня 2018 р. у Інституті тваринництва НААН проведено семінар на тему «Концептуальні засади державної економічної підтримки розвитку сільської кооперації в Україні», під час роботи якого висвітлено основні положення Концепції розвитку кооперації в сільських територіях на період до 2025 року на прикладі розробленого проекту «Кооперація Слобожанщини». 
Доповідачами охарактеризовано сутність і принципи сільської кооперації, сучасний стан і соціальну базу її розвитку. Надано загальну характеристику розвитку кооперації на селі та окремих видів кооперативів за видами діяльності – сільськогосподарські, обслуговуючі, споживчі, кредитні. Висвітлено основні принципи організації споживчої кооперації, що діють у сільській місцевості, загальні і специфічні ризики та проблеми сільської кооперації, а також нормативно-правове регулювання, фінансово-економічний механізм підтримки поширення сільської кооперації, інформаційно-консультаційне обслуговування кооперативів. Розкрито значення підвищення ролі кооперації в соціально-економічному розвитку сільських територій з урахуванням захисту прав та інтересів членів кооперативів, показано важливість запровадження заходів щодо контролю їх діяльності, а також міжнародного співробітництва. 
Обґрунтовано механізми і етапи реалізації концептуальних засад розвитку кооперації, цільові показники та орієнтири. Обговорено проблеми навчання, питання підготовки і перепідготовки кадрів, наукового забезпечення та пропаганди кооперативної діяльності.

Повернення до списку



Новини України

Пошук: