Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Нарада з питань поширення кращого досвіду використання і збереження водних ресурсів, раціонального застосування сучасних технологій у зрошуваному землеробстві. 21.12.2017

Нарада з питань поширення кращого досвіду використання і збереження водних ресурсів, раціонального застосування сучасних технологій у зрошуваному землеробстві.

19 грудня 2017 року в Інституті зрошуваного землеробства НААН проведено нараду з питань поширення серед наукової спільноти і сільгосптоваровиробників Херсонської області кращого досвіду використання і збереження водних ресурсів, раціонального застосування сучасних технологій у зрошуваному землеробстві. 
Так, за ініціативи учасників цьогорічних навчальних курсів «МАТС–MASHAV», директора Інституту Раїси Вожегової і старшого наукового співробітника Миколи Новохижнього проведено презентацію найважливіших подій за час їх відряджень до Ізраїлю. Науковці розповіли про Ізраїль, поділилися досвідом ефективного ізраїльського менеджменту у сільському господарстві за умов обмежених водних і земельних ресурсів. Зосередили увагу на тому, що насадження лісів і лісосмуг, прагнення зберегти кожну краплину опадів у посушливому регіоні, науково обґрунтоване ведення землеробства сприяли тому, що сільськогосподарська галузь Ізраїлю на сьогодні є однією з найбільш розвинених у світі. Вона здатна повністю забезпечити продовольчі потреби цієї держави. При тому, що лише 20% земель у природних умовах є придатними для ведення сільського господарства, сільськогосподарська продукція складає значну частку ВВП і експорту Ізраїлю.

DSC04814.JPG

Повернення до списку



Новини України

Пошук: