Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Зустріч з експертами Проекту ЄС «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні» 13.12.2017

Зустріч з експертами Проекту ЄС «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні»

12 грудня 2017 р. на базі Національного наукового центру «Інститут виноградарства і виноробства ім. В.Є Таїрова» (м. Одеса, смт Таїрове) було проведено зустріч з експертами Проекту «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні». 
Одним із основних завдань Проекту – надання допомоги українським виробникам у створенні та реєстрації географічних зазначень вина, алкогольних напоїв та сільськогосподарської продукції. Ключовими партнерами Проекту є Міністерство економічного розвитку та торгівлі України та Міністерство аграрної пIMG_3290.jpgIMG_3286.jpgолітики та продовольства України. На зустрічі були присутні: Власов Вячеслав Всеволодович, директор ННЦ «Інститут виноградарства і виноробства ім. В.Є Таїрова», академік НААН; Саверіо Савіо, керівник Проекту, експерт з питань сільського господарства, менеджер з виноробства, консультант з питань сільського господарства і агропромисловості, а також керівник ряду проектів з технічної допомоги; Дарко Якшич, ключовий експерт Проекту з питань географічних зазначень, фахівець в галузі розробок та реалізації аграрної політики зі створення декількох європейських моделей систем географічних зазначень для вина в Сербії та Чорногорії; Фредерик Жуліа, неключовий старший експерт з питань створення системи географічних зазначень, зонування виноградарства, фахівець у галузі виноробства, органічного виробництва винограду і вина, приймав участь у створенні географічних зазначень в країнах Східної Європи (БЮРМ, Молдова, Грузія), наукові співробітники ННЦ «Інститут виноградарства і виноробства ім. В.Є Таїрова», а також представники: Одеського державного аграрного університету, Одеської національної академії харчових технологій, виноградарсько-виноробних підприємств різних форм власності. 
Під час обговорення напрямів Проекту та їх особливостей в Україні, виступили представники ТОВ «ПТК «Шабо», ТМ «Колоніст», ТОВ «Винхол Оксамитне» та інші. 
Після завершення зустрічі учасники та запрошені ознайомилися з інноваційними науково-технічними розробками ННЦ «Інститут виноградарства і виноробства ім. В.Є Таїрова» відвідали акредитовану за міжнародними стандартами ISO 17025 хіміко-аналітичну лабораторію відділу виноробства та ознайомилися з фондом раритетної літератури Інституту.

Повернення до списку



Новини України

Пошук: