Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

«Застосування датчиків вологості ґрунту AquaSpy для управління режимом зрошення сільськогосподарських культур». 13.12.2017

«Застосування датчиків вологості ґрунту AquaSpy для управління режимом зрошення сільськогосподарських культур».

12 грудня 2017 року в Інституті зрошуваного землеробства НААН відбувся семінар на тему: «Застосування датчиків вологості ґрунту AquaSpy для управління режимом зрошення сільськогосподарських культур». 
Організаторами заходу виступили Інститут зрошуваного землеробства НААН та компанія «Astra» і «Valley». 
Участь у ньому взяли представники сільськогосподарських підприємств зі зрошуваними землями, які розташовані у Херсонській, Миколаївській, Київській та Чернігівській областях, а також співробітники Інституту зрошуваного землеробства НААН та мережі його дослідних господарств. Всього – близько 70 чоловік.  
Зі вступним словом до присутніх звернулася директор Інституту, член-кореспондент НААН Вожегова Раїса Анатоліївна. У своєму виступі вона відмітила, що зрошення – це ключовий фактор розвитку сільського господарства південного регіону України за умов змін клімату, і як наслідок зниження кількості продуктивних опадів та зростання температури повітря за вегетаційний період. Сільськогосподарське виробництво потребує використання сучасних технологій у зрошуваному землеробстві, науково обґрунтованих, орієнтованих на ті кліматичні зміни, які відбуваються. Над цим і працюють сьогодні науковці Інституту, забезпечуючи сільськогосподарських товаровиробників необхідною інформацією щодо ефективного ведення землеробства на поливних землях.  
Також з презентаціями і доповідями виступили: 
- Василь Бабіцький, керівник відділу зрошувальних систем «Valley», ТОВ «АБА» «Astra»; - Валентин Балицький, керівник проектів впровадження зрошувальної техніки «Valley», ТОВ «АБА» «Astra»; 
- Ден Хаджсон (США), директор з розвитку бізнесу «FarmQA».  
Вони розкрили питання застосування новинок зрошувальної техніки у сільському господарстві, регулювання вологозабезпечення рослин, IT-програми контролю за дотриманням оптимальних показників росту і розвитку рослин у польових умовах.

25276646_1537880052968460_1617315407_n.jpg

Повернення до списку



Новини України

Пошук: