Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Про засідання Загальних зборів Відділення зоотехнії НААН 06.12.2017

Про засідання Загальних зборів Відділення зоотехнії НААН

6 грудня цього року в малій конференц-залі Президії НААН відбулось засідання Загальних зборів Відділення зоотехнії НААН, в якому взяли участь 27 дійсних членів та членів-кореспондентів Академії, серед яких перший віце-президент НААН Бащенко М.І. та віце-президент Гладій М.В., директори наукових установ Відділення, члени Відділення за посадою та 14 науковців, делегованих науковими установами. В роботі засідання взяв участь начальник Науково-організаційного управління апарату Президії НААН Гузеватий О.Є. 
 Згідно з порядком денним було заслухано і обговорено дві наукові доповіді з актуальних напрямів досліджень: «Стан та перспективи досліджень в селекції сільськогосподарських тварин за використання методів молекулярної біології» (доповідач – академік НААН, в.о. директора Інституту розведення і генетики тварин імені М.В. Зубця НААН Ковтун С.І.) та «Наукове забезпечення та впровадження в Україні сучасних систем годівлі високопродуктивних сільськогосподарських тварин» (доповідач – член-кореспондент НААН, директор Інституту тваринництва НААН Руденко Є.В.). 
Інформативна доповідь члена-кореспондента НААН, заступника директора Інституту розведення і генетики тварин імені М.В. Зубця НААН Полупана Ю.П., про розроблену Програму збереження генофонду сільськогосподарських тварин та методику оцінки бугаїв-плідників за якістю нащадків викликала суттєвий інтерес. 
 Учасники Загальних зборів Відділення зоотехнії в ході обговорення дійшли одностайного висновку про необхідність звернення до в.о. Міністра аграрної політики та продовольства України Мартинюка М.П. щодо налагодження співпраці з профільним підрозділом Мінагрополітики із запровадження сучасної системи селекції у тваринництві. 
 Загальними зборами Відділення зоотехнії НААН затверджено звіти про науково-громадську діяльність членів Академії – академіка НААН Грициняка І.І. та члена-кореспондента НААН Пелиха В.Г. 
За підсумками засідання ухвалено рішення Загальних зборів Відділення зоотехнії НААН.

Повернення до списку



Новини України

Пошук: