Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Майстер-клас на Херсонщині 27.11.2017

Майстер-клас на Херсонщині

У рамках реалізації завдань Програми інноваційно-інвестиційного розвитку НААН на ринкових засадах на 2016-2020 рр. та з метою дотримання державної інноваційної політики захисту об’єктів права інтелектуальної власності Академія продовжує цикл практичних семінарів з механізму підготовки та реєстрації заявок на інтелектуальну власність, правомірне використання прав об’єктів інтелектуальної власності Академії. 
20 листопада в Інституті зрошуваного землеробства НААН проведено черговий майстер-клас «Практичні аспекти захисту об’єктів права інтелектуальної власності, особливість створення та захисту ліцензійних договорів». 
Спікер майстер-класу – начальник відділу інформаційного забезпечення інноваційного розвитку та інтелектуальної власності НААН Лук’янчук Л.В. ознайомила присутніх з наступними питаннями: 
• проведення пошуку інформаційно-довідкових систем для забезпечення моніторингу міжнародних патентів під час досліджень науково-технічної продукції установами НААН; 
• підвищення науково-технічного потенціалу і конкурентоспроможності об’єктів права інтелектуальної власності та розвитку її на інноваційній основі; 
• проведення патентно-кон’юнктурних та маркетингових досліджень і прогнозування взаємовигідних умов комерціалізації об’єктів права інтелектуальної власності та реалізації ліцензійних договорів і угод. 
Слухацька аудиторія, яку представляли фахівці наукових установ НААН Херсонської, Миколаївської та Запорізької областей, жваво обговорювала представлену інформацію та задавали питання доповідачу презентації з патентно-пошукових та інформаційно-довідкових ресурсів для об’єктів права інтелектуальної власності, патентній повіреній Л. Лук’янчук. 
Окремо доповідач приділила увагу аспектам створення та захисту об'єктів авторського права на службовий твір та особливостям створення і використання об'єктів права інтелектуальної власності з елементами ноу-хау. Присутні висловили думку про те, що проведення майстер-класу буде сприяти забезпеченню високого рівня охорони об’єктів права інтелектуальної власності для безпеки та надійного розвитку інтелектуального потенціалу інноваційних розробок АПК. 

Детальніше: http://www.izpr.org.ua/

Повернення до списку



Новини України

Пошук: