Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Щодо міжнародної наукової конференції «Тваринництво – виклики та інновації» у Республіці Болгарія 08.11.2017

Щодо міжнародної наукової конференції «Тваринництво – виклики та інновації» у Республіці Болгарія

1 - 3 листопада 2017 року за ініціативи Інституту тваринницьких наук, що в Костинброді, Республіка Болгарія, відбулась наукова конференція з міжнародною участю «Тваринництво – виклики та інновації», де обговорювались стан і тенденції розвитку підгалузей тваринництва у країнах Європи. 
 Вченими з Республіки Болгарія, України, Республіки Молдова, Республіки Македонія, Республіки Сербія, Російської Федерації, США, Соціалістичної Республіки В’єтнам було озвучено 27 наукових доповідей та 35 постерів за відповідними напрямами роботи конференції: «Розведення, генетика та відтворення тварин», «Корми тварин та фізіологія», «Екологія та якість продукції тваринництва», «Сільськогосподарські технології та економіка сільського господарства». 
 У роботі конференції взяла участь в.о. директора Інституту розведення і генетики тварин імені М.В. Зубця НААН академік НААН Ковтун С.І., яка зазначила, що порушені на конференції питання мають стати основою для поглиблення співпраці між вченими галузі тваринництва країн-учасниць. Погоджено підписання договорів про науково-технічне співробітництво між : Інститутом розведення і генетики тварин імені М.В. Зубця НААН, Національним аграрним університетом Республіки Молдова та  Інститутом тваринництва Республіки Македонія та Інститутом розведення тварин Республіки Сербія. 
 За результатами роботи конференції видано збірник праць,  опубліковано шість статей якого належать науковцям Інституту розведення і генетики тварин імені М.В. Зубця НААН із висвітлення стану та перспектив розвитку селекційних, генетичних та біотехнологічних досліджень у галузі тваринництва в Україні. 
 Детальніша інформація на сайті: http://www.ias.bg/index.html


Прес-служба НААН

Повернення до списку



Новини України

Пошук: