Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Всеукраїнська ХІІ наукова конференція молодих вчених «Мікробіологія в сучасному сільськогосподарському виробництві» 27.10.2017

Всеукраїнська ХІІ наукова конференція молодих вчених «Мікробіологія в сучасному сільськогосподарському виробництві»

24-25 жовтня 2017 р. на базі Інституту сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН відбулася Всеукраїнська ХІІ наукова конференція молодих вчених «Мікробіологія в сучасному сільськогосподарському виробництві». 
Вже традиційно з 2002 року конференція збирає талановиту молодь з різних куточків України, є джерелом знань, обміну досвідом між різними науковими школами та надає можливість апробувати результати досліджень. 
У конференції взяли участь 48 вчених з наукових установ Національної академії аграрних наук України, Національної академії наук України, вищих навчальних закладів: Інституту захисту рослин НААН, Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка, Інституту сільського господарства Карпатського регіону НААН, Інституту мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України, Інституту фізіології рослин і генетики НАН України, ННЦ «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського», ННЦ «Інститут біології» Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, Чернігівського національного університету імені Т.Г. Шевченка, Інституту зрошуваного землеробства НААН, Інституту сільського господарства Полісся НААН, Інституту сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН. 
З початком роботи конференції учасників привітав заступник директора з наукової роботи ІСМАВ НААН Козар С.Ф. В ході своєї доповіді Сергій Федорович ознайомив молодь з історією створення Інституту та внеском М.В. Рево і О.О. Берестецького в його розвиток.  
На пленарному засіданні з доповіддю виступив доктор біологічних наук, професор Коваленка Олексія Григоровича (Інститут мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України) на тему «Нові принципи і технології оздоровлення і захисту рослин від вірусних захворювань».  
На секційних засіданнях заслухані доповіді молодих науковців. Кращі роботи були відзначені нагородами. Премією ім. М.В. Рево (за дослідження у галузі вірусології та мікробіології тварин) відзначено доповідь Похилька Юрія Миколайовича на тему «Протеолітична активність бактерій роду Lactobacillus, виділених зі шлунково-кишкового тракту кролів». 
Премію ім. О.О. Берестецького (за дослідження у галузі ґрунтової мікробіології) присуджено Кислинській Анні Сергіївні за представлену роботу «Здатність ґрунтового сапротрофного гриба Chaetomium cochliodes формувати мікоризу з рослинами гречки». 
Для учасників конференції організовано екскурсію «Таємниці стародавнього Чернігова», в ході якої відвідали музейний комплекс Антонієві печери та Чернігівський обласний історичний музей ім. В.В. Тарновського. За результатами роботи конференції видано збірник матеріалів конференції.

Повернення до списку



Новини України

Пошук: