Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Візит делегації Французької Республіки до Інституту розведення і генетики тварин імені М.В.Зубця НААН 16.10.2017

Візит делегації Французької Республіки до Інституту розведення і генетики тварин імені М.В.Зубця НААН

9 – 13 жовтня 2017 року в Україні перебувала делегація фахівців галузі тваринництва Французької Республіки для обговорення питань співробітництва з агенцією ФрансАгріМер. 
10 жовтня 2017 року у Міністерстві аграрної політики та продовольства України відбулась робоча нарада заступника Міністра О.В. Ковальової та в.о.академіка-секретаря Відділення зоотехнії, члена-кореспондента НААН О.М. Жукорського з питань сучасного стану і перспектив розвитку тваринництва, переробки, комерціалізації розробок та складання Угоди щодо співробітництва.  
12 жовтня 2017 року члени делегації – представники наукових установ Каролін Моніо (Інститут скотарства), Франсуа Кадюдаль (Інститут птахівництва), Мішель Рійо (Інститут свинарства) та помічник радника з питань сільського господарства Посольства Французької Республіки в Україні Людмила Степура відвідали Інститут розведення і генетики тварин імені М.В.Зубця НААН. Інститут має тривалу плідну співпрацю з установами Французької Республіки. Під час зустрічі досягнуто значного прогресу з питань обміну генетичним матеріалом великої рогатої худоби між двома країнами. 
Члени французької делегації ознайомилися з діяльністю Інституту. Суттєва увага була приділена Банку генетичних ресурсів тварин. 
Значний інтерес викликали питання реалізації генетичного потенціалу і конкурентоспроможності вітчизняних порід великої рогатої худоби, а також використання аналізуючого схрещування вітчизняних молочних порід із породами зарубіжної селекції. 
Учасники зустрічі розглянули питання стану та перспективи розвитку галузі тваринництва та обговорили можливі шляхи подальшої співпраці з питань організації племінної справи у тваринництві.

Повернення до списку



Новини України

Пошук: