Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

X з’їзд Українського товариства генетиків і селекціонерів імені М.І. Вавилова 11.10.2017

X з’їзд Українського товариства генетиків і селекціонерів імені М.І. Вавилова

2-6 жовтня 2017 року на базі Національного дендрологічного парку «Софіївка» НАН України та Уманського національного університету садівництва, м. Умань, Черкаська область, за головування президента товариства члена-кореспондента НАН України Кунаха В.І. проходив X з’їзд Українського товариства генетиків і селекціонерів імені М.І. Вавилова. 
В рамках роботи з’їзду відбулась XII Міжнародна наукова конференція «Фактори експериментальної еволюції організмів» з нагоди 50-річчя від дня заснування товариства генетиків і селекціонерів та 130-річчя від дня народження видатного вченого-селекціонера М.І. Вавилова. Делегатам з’їзду представлено доповідь президента та звіт голови ревізійної комісії за 2012 – 2017 рр. На пленарному засіданні доповідь за темою: «Наукові і практичні аспекти розвитку біотехнології у тваринництві: світовий і вітчизняний досвід» представила академік НААН Ковтун С.І. 
Впродовж роботи з’їзду працювали чотири секції: «Еволюція геномів у природі та експерименті. Молекулярна генетика та геноміка», «Молекулярні та клітинні біотехнології Біоінформатика та комп’ютерна біологія», «Аналіз і оцінка генетичних ресурсів. Загальна та популяційна генетика», «Генетика та селекція. Генетика людини та медична генетика». З’їзд обрав керівні органи. 
Президентом Українського товариства генетиків і селекціонерів імені М.І. Вавилова обрано члена-кореспондента НАН України Кунаха В.А., віце-президентами – доктора біологічних наук, професора Дробик Н.М., академіка НАН України Блюма Я.Б. та академіка НААН Ковтун С.І.

Повернення до списку



Новини України

Пошук: