Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

«ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ КОНЯРСТВА УКРАЇНИ  В УМОВАХ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА» 28.09.2017

«ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ КОНЯРСТВА УКРАЇНИ В УМОВАХ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА»

22-24 вересня 2017 року на базі НВА «Племконецентр», що у мальовничому Свалявському районі Закарпатської області, відбулася IX Міжнародна науково-практична конференція з конярства «Перспективи розвитку конярства України в умовах інтеграції до європейського суспільства», організаторами якої виступили Міністерство аграрної політики та продовольства України, Національна академія аграрних наук України, зокрема Інститут тваринництва НААН і Закарпатська державна сільськогосподарська дослідна станція НААН, НВА «Племконецентр». 
У форумі взяли активну участь ДП «Конярство України», наукових установ НААН, вишів, асоціацій любителів коней, науковці і спеціалісти галузі конярства з України, коневласники Закарпатської, Львівської, Житомирської областей та Польщі. Активну участь в роботі конференції взяли вчені і фахівці Республіки Польща. 
 Понад 30 учасників заслухали і обговорили 18 доповідей. Основними питаннями, що розглядались, були: - налагодження міжнародних зв’язків у галузі конярства між науковцями України та Польщі, виконання спільних програм; - популяризація національних порід коней, збереження їх генофонду; - генетичні дослідження популяцій коней української та польської селекції; - розведення, селекція, удосконалення племінного обліку у конярстві; - удосконалення системи відтворення коней, профілактика та лікування їх захворювань. Молоді вчені поділилися досвідом стажування у конярських підприємствах США. 
Під час конференції було також організовано виставку видань наукових установ та вищих навчальних закладів, каталогів оцінених жеребців-плідників, інструментарію з атравматичного осіменіння коней, кінського спорядження тощо. У рамках конференції проведено ХІІ конкурс коней гуцульської породи; експертна оцінка жеребців та кобил гуцульської породи, призначених для племінного використання; випробування коней за тестовою системою «Гуцульська стежка». 
Учасники конференції дійшли висновку щодо продовження українсько-польської співпраці з виконання спільних наукових програм, взаємодії між підприємствами України та Польщі з обміну селекційним матеріалом. За умови виділення гранту запропоновано створення міжнародної наукової робочої групи з генетичних досліджень та племінного обліку популяцій коней прикордонних регіонів України та Польщі.


Повернення до списку



Новини України

Пошук: