Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Семінар-нарада з інноваційних розробок щодо забезпечення повноцінної годівлі високопродуктивної худоби і овець 25.09.2017

Семінар-нарада з інноваційних розробок щодо забезпечення повноцінної годівлі високопродуктивної худоби і овець

22 вересня 2017 р. на базі Державного підприємства дослідного господарства «Гонтарівка» Інституту тваринництва НААН відбувся семінар-нарада з питань забезпечення повноцінної годівлі високопродуктивної худоби і овець з використанням концентратів транзитного протеїну та енергії за участі першого віце-президента НААН академіка НААН М.І. Бащенка.  
У заході взяли участь директори наукових установ і державних підприємств – дослідних господарств мережі НААН, представники Департаменту агропромислового розвитку Харківської ОДА, Асоціації виробників та переробників сої, керівники фермерських та сільськогосподарських підприємств Харківської області. 
 Учасники семінару оглянули об’єкти тваринництва господарства, де спільними зусиллями виробничників і науковців втілено сучасні технології підготовки кормів та годівлі молочної худоби і овець – ознайомились із системою приготування кормів для молочної худоби та їх зберіганням, організацією вирощування та годівлі телят молочного періоду тощо. 
 На пленарному засіданні розглянуто питання впровадження інноваційних технологічних розробок у дослідних господарствах мережі НААН, зокрема використання концентратів транзитного протеїну та енергії в годівлі молочної худоби. 
Учасники семінару зголосилися, що рівень продуктивності тварин у дослідних господарствах мережі НААН має бути на 20% вищим порівняно із середніми сільськогосподарськими підприємствами та зазначили про необхідність проведення майстер-класів для фахівців господарств мережі Академії з метою підвищення кваліфікації та набуття практичного досвіду з окреслених питань.

Повернення до списку



Новини України

Пошук: