Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Про регіональну нараду з питань розміщення насіння вищих репродукцій озимих культур в установах НААН. 14.09.2017

Про регіональну нараду з питань розміщення насіння вищих репродукцій озимих культур в установах НААН.

12 вересня 2017 р. на базі Інституту рослинництва ім. В. Я. Юр’єва НААН Національною академією аграрних наук було проведено регіональну нараду з питань розміщення насіння вищих репродукцій озимих культур в установах НААН.
Організаторами заходу виступили управління наукового забезпечення інноваційно-інвестиційного розвитку експериментальної бази та Відділення рослинництва НААН. 
Метою заходу було сприяння вирощуванню високоякісного насіння сучасних сортів озимих культур в установах системи НААН. У роботі наради прийняли участь представники науково-дослідних установ − оригінаторів сортів озимих культур, а саме: Інститут рослинництва ім. В. Я. Юр'єва НААН; Селекційно-генетичний інститут – НЦНС; Миронівський інститут пшениці ім. В.М. Ремесла та Іванівська дослідно- селекційна станція Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН. 
Також на нараді були присутні представники науково-дослідних установ НААН, державних дослідних станцій та державних підприємств − дослідних господарств Харківської, Сумської, Полтавської та Донецької областей; наукові співробітники Інституту рослинництва ім. В. Я. Юр’єва НААН. 
Провідними селекціонерами з озимих культур було надано інформацію про нові сучасні сорти озимих пшениці, жита і тритикале, а також особливості їх насінництва. 
Установами-оригінаторами було запропоновано насіння вищих репродукцій озимих культур для закладки насіннєвих посівів на державних дослідних станціях та дослідних господарствах мережі НААН. Учасниками наради проведено широке обговорення питань насінництва озимих культур. 
За результатами роботи наради було прийнято рішення про поліпшення координації роботи між установами-оригінаторами сортів і гібридів озимих культур та дослідними станціями і господарствами з укладання угод про придбання добазового та базового насіння.

Повернення до списку



Новини України

Пошук: