Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Про виставку-конференцію «Золоте гроно України – 2017» 28.08.2017

Про виставку-конференцію «Золоте гроно України – 2017»

22-23 серпня 2017 року у місті Запоріжжя пройшла виставка-конференція «Золоте гроно України – 2017». Головною метою роботи було об’єднання селекціонерів-аматорів для обміну досвідом. Модератором конференції виступив ННЦ «Інститут виноградарства і виноробства ім. В.Є. Таїрова».
У доповідях конференції висвітлювали проблеми приватної селекції винограду, захисту винограду в умовах вегетаційного періоду 2017 року, а також обговорювали питання використання добрив, регуляторів росту та біопрепаратів, у тому числі й в умовах нестачі вологи. З доповіддю Сортимент ННЦ «Інститут виноградарства і виноробства ім. В.Є. Таїрова» виступила Ірина Ковальова, докторант відділу селекції, генетики та ампелографії. На виставці були представлені сорти аматорської селекції з різних регіонів України. У ході роботи професійної дегустаційної комісії за крупноплідність та крупноягідність були відмічені білоягідний сорт Ландиш, рожевоягідний сорт Юліан та  темноягідний сорт Вікінг.  Серед безнасіннєвих сортів за високі смакові якості та нарядність грона відмічений сорт Яся. Отримали відзнаки технічні сорти Прим та Мускат блау за оригінальність смаку та аромату. Найбільше гроно з представлених було вирощено виноградарем Шевченко В.А. – гроно сорту Славута вагою 6,770 кг. На стенді Інституту були представлені як відомі сорти (Аркадія та Флора), так і новинки селекції Інституту – Таїрян, Персей та Каліпсо. Жваве зацікавлення викликали ексклюзивність аромату та високі технологічні властивості технічних форм та сортів Одеський жемчуг, Селена та Ярило.
Учасники мали змогу ознайомитись з лінійкою вин з сортів селекції інституту. Учасники відвідали з екскурсіями господарства селекціонерів-аматорів Андрія Карпушева, В.В. Загорулько та В.І. Севериненко.

Повернення до списку



Новини України

Пошук: