Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Про курси «Біотехнологічні засади та практичні прийоми селекції винограду» 28.08.2017

Про курси «Біотехнологічні засади та практичні прийоми селекції винограду»

14-18 серпня 2017 року на базі Національного наукового центру «Інститут виноградарства і виноробства ім. В. Є. Таїрова» пройшли курси «Біотехнологічні засади та практичні прийоми селекції винограду». У рамках курсів слухачам була надана можливість отримати та поглибити знання з питань створення та вдосконалення українського сортименту винограду, світового різноманіття сортів та основних тенденцій селекції винограду в світі та Україні, перспектив ДНК-маркерної селекції.
Було проведено оглядову екскурсію по лабораторно-тепличному комплексу з метою ознайомлення із Системою виробництва сертифікованого садивного матеріалу в Україні. У рамках практичних занять на гібридних, селекційних і колекційних ділянках Інституту учасники курсів ознайомились з основними селекційними розробками, такими як: «Конвеєр столового винограду», «Дослідження афінітету столових та технічних сортів з різними підщепними сортами», «Клони Європи» та ін. Слухачі наглядно побачили різноманіття сортів та форм винограду як таїровської селекції, так і інтродукованих, а в процесі дегустації вина змогли оцінити лінійку вин з сортів селекції ННЦ «Інститут виноградарства і виноробства
ім. В. Є. Таїрова», у тому числі й найновіших.
У процесі проведення курсів відбувалось живе спілкування слухачів з ученими Інституту, обговорення спільних проблем та шляхів розв’язання суміжних задач. Учасники курсів мали нагоду ознайомитись з науковими відділами та лабораторіями Інституту.

Повернення до списку



Новини України

Пошук: