22.05.2017
«Інститут виноградарства і виноробства ім. В.Є. Таїрова» круглий стіл на тему: «Об’єднані наукою»
19 травня 2017 р. на базі Національного наукового центру «Інститут виноградарства і виноробства ім. В.Є. Таїрова» було проведено круглий стіл на тему: «Об’єднані наукою».У заході прийняли участь представники: Національної академії аграрних наук України, співробітники ННЦ «ІВіВ ім. В.Є. Таїрова», Одеського державного аграрного університету, Міжнародного гуманітарного університету, Одеської національної академії харчових технологій, Одеського національного економічного університет, Одеського державного екологічного університету, Інституту проблем ринку та економіко-екологічних досліджень, Одеської обсерваторії Радіоастрономічного інституту, ДЗО «Одеський інститут післядипломної освіти» НУХТ, ГО «Центр розвитку та правової підтримки села», ПрАТ «ВО Одеський консервний завод».
Метою заходу було: - розширення та зміцнення зв’язків між провідними навчальними, науково-дослідними установами і виробничими підприємствами України; - обмін досвідом і результатами наукових досліджень між вченими з різних галузей науки; - роль та престиж науки в суспільстві, утвердження її важливої ролі в економічному розвитку держави.
З вітальним словом роботу круглого столу відкрив Власов В.В., директор ННЦ «ІВіВ ім. В.Є. Таїрова», академік НААН, д.с.-г.н., Заслужений працівник сільського господарства України, Лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, який привітав колектив Інституту та гостей з Днем науки.
З науковими доповідями виступили:
- Рябов М.І., к.ф.-м.н., доцент, ст.н.с. Одеської обсерваторії Радіоастрономічного інституту НАН України: «Сонячна активність та життя на землі»;
- Ляшенко Г. В., д.геогр.н., професор, гол.н.с. сектору агрокліматології відділу екології винограду ННЦ «ІВіВ ім. В.Є. Таїрова» НААН України: «Глобальні і регіональні зміни клімату та їх вплив на виноградарство в Україні»;
- Петриченко П. А., к.е.н., доцент кафедри туристичного та готельно-ресторанного бізнесу Одеського національного економічного університету: «Світовий досвід розвитку винного туризму»;
- Іващенко К. Ю., к.т.н., доцент, в.о. директора Державного закладу освіти «Одеський інститут післядипломної освіти» Національного університету харчових технологій: «Застосування явища кавітації для інтенсифікації технологічних процесів у харчових виробництвах»;
- Мельничук О. І., к.е.н., доцент кафедри менеджменту Одеського державного аграрного університету: «Складові організаційної культури та механізму їх реалізації у виноградарських підприємствах»;
- Стоянова Л. О., к.т.н., с.н.с., зав. кафедри харчових технологій та інженерії Державного закладу освіти «Одеський інститут післядипломної освіти» Національного університету харчових технологій: «Вода в харчових продуктах. Активність води як критерій стійкості не стерилізованих харчових продуктів до мікробіологічного псування»;
- Смирнова Н. В., к.е.н., доцент кафедри менеджменту Одеського державного аграрного університету «Диверсифікація діяльності виноградарських формувань»;
- Гончарук А. Г., д.е.н., професор, зав. кафедри бізнес-адміністрування і корпоративної безпеки Міжнародного гуманітарного університету: «Про ефективність виноробства Німеччини».
В рамках роботи круглого столу було організовано виставки: «Вчені ННЦ «ІВіВ ім. В.Є. Таїрова» - авангард сучасної виноградарсько-виноробної науки»; «Публікації молодих вчених ННЦ «ІВіВ ім. В.Є. Таїрова», «Таланти ННЦ «ІВіВ ім. В.Є. Таїрова».
Пошук:
21.01.2021
Як морози вплинуть на майбутній урожай: оцінка науковців інституту садівництва НААН
19.01.2021
У Мінекономіки обговорили можливість внесення змін до зернового Меморандуму
14.01.2021
Серед 10 досягнень українських науковців у 2020 році – система екологічно безпечнішого захисту плодових дерев, розроблена науковцями Інституту садівництва НААН
11.01.2021
Короткі підсумки аграрного року
28.12.2020
Названо програми держпідтримки агропромислового комплексу на 2021 рік
Новини України 226 — 230 з 833
Початок | Поперед. | 44 45 46 47 48 | Наст. | Кінець