Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

20.03.2017

Майстер-клас «Шляхи підвищення ефективного ведення галузі свинарства»

16 березня 2017 року Інститутом сільського господарства Північного Сходу НААН спільно з Департаментом агропромислового розвитку Сумської обласної державної адміністрації проведено майстер-клас «Шляхи підвищення ефективного ведення галузі свинарства». 
Про стан та перспективи розвитку свинарства в області проінформував начальник відділу сприяння розвитку агропромислового виробництва, охорони праці та харчової промисловості Департаменту агропромислового розвитку Сумської ОДА Віталій Підопригора. 
Старший науковий співробітник Інституту сільського господарства Північного Сходу Олександр Бордун ознайомив присутніх з інноваційним регіональним проектом по нарощуванню виробництва свинини в Сумській області із залученням домогосподарств і підкреслив необхідність відбору та оцінки ремонтного молодняку свиней з використанням методу BLUP. 
Про епізоотичну ситуацію в Україні та області стосовно африканської чуми свиней та шляхи запобігання розповсюдженню даного захворювання інформував начальник відділу забезпечення протиепізоотичних заходів Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області Володимир Панченко. 
Про особливості догляду за поросятами в перші 42 дні життя доповів менеджер компанії «Livisto» Дмитро Новаковський. 
Респіраторні захворювання свиней та особливості їх діагностування і профілактики висвітлила у своїй доповіді доцент кафедри терапії Сумського національного аграрного університету Оксана Шкромада. 
Досвідом відгодівлі свиней різних генотипів та особливостями пофазної годівлі в свинарстві поділився менеджер з інновацій ГК «Агровет Атлантік» Володимир Шило.

Повернення до списку



Новини України

Пошук: