Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Семінар «Перспективи наукового забезпечення інноваційного розвитку землеробства в умовах Закарпаття» 22.02.2017

Семінар «Перспективи наукового забезпечення інноваційного розвитку землеробства в умовах Закарпаття»

22 лютого 2017 року на базі Закарпатської державної сільськогосподарської дослідної станції НААН відбувся семінар «Перспективи наукового забезпечення інноваційного розвитку землеробства в умовах Закарпаття». 
У семінарі взяли участь представники Берегівської державної районної адміністрації, Головного управління Держгеокадастру в Закарпатській області, Закарпатської філії ДУ «Держгрунтохорона», ТОВ «Філазоніт-Україна», науковці, керівники сільгосппідприємств та фермерських господарств. 
З вітальним словом виступили перший заступник голови Берегівської районної державної адміністрації з питань соціально-економічного розвитку Матій В.О. та заступник директора з наукової роботи Закарпатської ДСГДС Шахнович Н.Ф. 
У вступному слові Шахнович Н.Ф. окреслила важливість та актуальність органічного землеробства та його роль у розвитку економіки Закарпаття. 
Доцент Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ, кандидат сільськогосподарських наук Золтан Чома обґрунтував пріоритетні напрями розвитку землеробства Закарпаття, які базуються на дотриманні агрономічних, екологічних та соціальних принципів. 
Директор Закарпатської філії ДУ «Інститут охорони ґрунтів України» Бандурович Ю.Ю. вказав на необхідність врахування екологічних аспектів використання ґрунтів Закарпаття у агропромисловому виробництві регіону. 
Заступник директора ТОВ «Філазоніт-Україна» Вдовенко П.А проінформував про ефективність використання у землеробстві грунтоцентричної технології та препарату філазоніт. 
 Учасники семінару обговорили сучасний стан і перспективи наукового забезпечення інноваційного розвитку землеробства в умовах Закарпаття, зокрема шляхи удосконалення заходів з охорони і раціонального використання сільськогосподарських угідь у системах землеробства області.

Повернення до списку



Новини України

Пошук: