Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Перший міжнародний конгрес «Органічна Україна 2017» «Розвиток органічного ринку в Україні –  від виробництва до реалізації» 01.02.2017

Перший міжнародний конгрес «Органічна Україна 2017» «Розвиток органічного ринку в Україні – від виробництва до реалізації»

26–27 січня 2017 року в м. Києві проходив перший міжнародний конгрес «Органічна Україна 2017» - найбільший за всю історію України захід, присвячений питанню ведення органічного виробництва, а також проводилася виставка-продаж органічної продукції. 
Головним завданням цього конгресу було покращити ефективність роботи виробників органічної продукції, показати переваги та розкрити ризики для тих, хто вирішує про перехід на органічне виробництво, відповісти на питання споживачів органічних продуктів та інших учасників ринку. 
На конгресі були присутні близько 350 учасників, серед них були представники Німеччини, Нідерландів, Ізраїлю, Італії, Білорусії, Швейцарії та інших країн, виробники органічної продукції України та просто зацікавлені у розвитку вітчизняного органічного ринку. 
Відкрив захід Міністр аграрної політики та продовольства України Кутовий Тарас Вікторович, який наголосив на тому, що Україна має великі перспективи органічного ринку, оскільки держава, маючи значний потенціал чорноземів, експортує незначну частку органічної продукції у порівнянні з обсягом органічного світового ринку. 
Одним з модераторів заходу була заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Василівна Трофімцева. 
Модератором конференції з питань наукового супроводу в органічному виробництві був директор ДП Дослідне господарство «Сквирське» Інституту агроекології і природокористування НААН Андрій Васильович Вдовиченко, який розповів про досягнення Національної академії аграрних наук України в наукових дослідженнях з питань органічного виробництва. 
За результатами роботи Конгресу було зазначено, що комплексний підхід до органічного виробництва є основою його подальшого розвитку і наука відіграє в цьому головну роль.

Повернення до списку



Новини України

Пошук: