Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

AuthorAID Workshop «Успішна наукова кар'єра» 12.12.2016

AuthorAID Workshop «Успішна наукова кар'єра»

8-9 грудня 2016 р. в Інституті біології тварин НААН відбулась  ХV науково-практична конференція молодих вчених і спеціалістів «Молоді вчені у розв’язанні актуальних проблем біології, тваринництва та ветеринарної медицини», в рамках якої проходив семінар AuthorAID Workshop «Успішна наукова кар'єра».

У роботі конференції та воркшопу взяли участь молоді вчені,  докторанти, аспіранти, викладачі та студенти наукових установ НААН, НАН України, вищих навчальних закладів Міністерства освіти і науки України, Міністерства аграрної політики та продовольства України та Міністерства охорони здоров’я України.

За Програмою  воркшопу висвітлювались такі актуальні питання:

•        Наукова репутація. Соціальні медіа для науковців;

•        Ефективна наукова презентація;

•        Ефективна наукова стаття;

•        Ефективна грантова заявка;

•        Біоетичні норми за проведення наукових досліджень.

З доповідями на конференції виступили понад 50 дослідників. Учасники конференції ознайомилися зі станом досліджень з фізіології, біохімії, живлення тварин, екології, біотехнології та ветеринарної медицини Після доповіді презентована робота обговорювалася учасниками конференції та присутніми науковцями.

Констатовано, що дослідження учасників проведено на високому науково-методичному рівні. Отримано результати, які мають важливе теоретичне і практичне значення, а завершені розробки можуть бути рекомендовано для апробації та освоєння у виробництві.

Під час обговорювання висловлювались пропозиції щодо більш активної творчої співпраці молодих науковців з установами зарубіжних країн, участі у міжнародних грантах і програмах, наукових форумах, семінарах та круглих столах.

Оргкомітет конференції відзначив найкращі роботи – молодих вчених нагороджено грамотами та наданням сертифікатів на безкоштовну публікацію у журналі «Біологія тварин».

Перше місце посіла аспірантка третього року навчання Інституту біології тварин НААН Панчук І. В. Два других місця  у Зинов’єва С. Г., старшого наукового співробітника, завідувача лабораторії годівлі Інституту свинарства і агропромислового виробництва, та Бабік Н. П., докторанта Інституту розведення і генетики тварин імені М. В. Зубця. Три третіх місця отримали Трач В. В., асистент кафедри нормальної та патологічної морфології і фізіології Подільського державного аграрно-технічного університету, Горбенко З. Г., науковий співробітник відділу забезпечення якості кормів і ветеринарного благополуччя Державної дослідної станції птахівництва НААН та Климець Г. В., аспірантка першого року навчання Інституту біології тварин НААН .

Матеріали конференції опубліковано у наукових виданнях – журналі «Біологія тварин» і Науково-технічному бюлетені Державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок та Інституту біології тварин НААН.

У підсумкових виступах всі учасники заходу наголосили на плідній й ефективній роботі.

        Слід наголосити, що «AutorAID  workshop grant»  на суму 2000$  від «International Network for the Availability of Scientific Publications (INASP)» (Oxford, UK) отримав науковий співробітник лабораторії біотехнології відтворення Інституту біології тварин НААН, кандидат біологічних наук Василь Сирватка.

Прикладом успішної різнобічної взаємодії Інституту біології тварин  НААН  з міжнародними організаціями  може слугувати  ще один отриманий грант № GTR3-16-62127-0,  згідно з Програмою супроводу грантів Фонду цивільних досліджень та розвитку США (ФЦДР), на виконання проекту «Покращення біобезпеки в Інституті біології тварин НААН» Improving Biorisk Management at the Institute of Animal Biology NAAS», керівником якого є доктор біологічних наук  Ю.Т.Салига.

       

 


Повернення до списку



Новини України

Пошук: