Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Міжнародний науковий симпозіум «Зоотехнічна наука – важливий фактор для створення сільського господарства європейського типу» 05.10.2016

Міжнародний науковий симпозіум «Зоотехнічна наука – важливий фактор для створення сільського господарства європейського типу»

29 вересня - 1 жовтня 2016 року на базі Науково-практичного інституту біотехнології в зоотехнії і ветеринарної медицини (Республіка Молдова) відбувся  Міжнародний науковий симпозіум «Зоотехнічна наука – важливий фактор для створення сільського господарства європейського типу», який було присвячено 60-річчю заснування інституту. У роботі симпозіуму взяли участь науковці Республіки Молдова, України, Румунії, Республіки Болгарія, Республіки Білорусь, Російської Федерації, Республіки Казахстан.

       На пленарному засіданні з доповіддю «Стан і проблеми з відтворення великої рогатої худоби в Україні та завдання щодо їх вирішення» виступила член-кореспондент НААН Ковтун С.І., на секційному – кандидат сільськогосподарських наук Бірюкова О.Д.  доповіла результати досліджень щодо імуногенетичної характеристики білоголової української породи.

       Учасники симпозіуму наголосили на важливості розвитку галузі тваринництва кожної країни для гарантування продовольчої безпеки та формування експортного потенціалу.

       За результатами роботи симпозіуму прийнято рішення щодо розширення співпраці із зоотехнічної науки між науковими установами країн-учасниць та  розроблення спільних підходів  до стратегії розвитку сучасного тваринництва.

 


Повернення до списку



Новини України

Пошук: